Γεννηματά: Αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση

Αθήνα

Τυχοδιωκτική και επιζήμια για την χώρα χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη.

«Φοβάται την ώρα που θα φθάσει το σύνολο του λογαριασμού των 14 δισ. στους πολίτες. Φυσικά οι προβλέψεις του Συντάγματος πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Όμως όσοι στηρίξαμε με ευθύνη την χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν πρέπει να ‘ρίξουμε νερό στο μύλο’ της αστάθειας και της αβεβαιότητας. Όπως έχω τονίσει ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμη στην αυλή μας. Είναι σαφές ότι αυτή η Βουλή, με ευθύνη του κ. Τσίπρα και μετά την αρνητική στάση του, δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση» είπε η κ. Γεννηματά.

Η ίδια τόνισε πως «κάθε νέα καθυστέρηση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις» και γι’ αυτό «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί το ταχύτερο με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

«Εκεί θα επικεντρωθεί η προσπάθειά μας, με τις θέσεις, τις προτάσεις, τα ψηφοδέλτιά μας. Η πρότασή μας συνδέεται με την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που αποτελεί εγγύηση για ουσιαστικές και θετικές λύσεις για την χώρα» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη μοναδική εθνική γραμμή για τη χωρά και σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αδικηθεί». «Το ζήτημα όμως είναι γι’ αυτό θα πρέπει όλοι με περίσκεψη να προσέλθουν στις κάλπες» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ