Μαξίμου: Λάθος επιλογή η Κωνσταντοπούλου

Αθήνα

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ:

Με ένα σχόλιο πρωτοφανούς απαξίωσης, που δεν κοσμεί κανέναν από τους δύο θεσμούς, απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στις τελευταίες κινήσεις της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Λάθος επιλογή, ποίου; Πόσες “λάθος επιλογές” έχει κάνει το Μαξίμου; Ποιος τις πληρώνει; Και εάν είναι λάθος επιλογή, που είναι η συγγνώμη γι’ αυτήν;

ΕΙΔΗΣΗ

Κατά τα λοιπά, η είδηση αναφέρει ότι πηγές του Μαξίμου υποστήριξαν πως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση.
Επίσης, συνομιλητές του Αλ.Τσίπρα έκαναν λόγο για παραλήρημα αλαζονείας και κρίση εξουσιομανίας από την πλευρά της προέδρου της Βουλής.
Παράλληλα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον κ. Παυλόπουλο τόνισαν: «Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».
Σε δηλώσεις της το μεσημέρι του Σαββάτου, πριν και μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον Πρ.Παυλόπουλο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά», παρέχοντας «πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση στους εκβιαστές δανειστές και όχι στη Βουλή».

ΡΗΡ , με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ