Προς το κόμμα Λαφαζάνη οδεύει η Κωνσταντοπούλου με μύδρους κατά Τσίπρα – Παυλόπουλου

Με “σκληρό ροκ” ξεκίνησε η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο αρχηγός του νέου κόμματος “Λαϊκή Ενότητα”, έφτασε στην Βουλή λίγο πριν τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου και στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως το Σύνταγμα έχει γίνει… κουρελόχαρτο από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μεταβαίνει στην Βουλή απλά για να ενημρώσει την ΠτΒ για το νέο του κόμμα.

Δηλώσεις “φωτιά” με άρωμα συμμαχίας…

Στις δηλώσεις που προηγήθηκαν της συνάντησης, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον τόσο της κυβέρνησης, όσο και του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου προσωπικά.

Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στην πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, η οποία όπως είπε ακύρωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος!

Και μετά την συνάντηση, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πιο ήρεμα. Αντιθέτως.
Οι επιθέσεις από το δίδυμο Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη διαδέχονταν η μία την άλλη, με την αίσθηση να μοιάζει πλέον ξεκάθαρη πως σήμερα το μεσημέρι, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γεννήθηκε μία νέα πολιτική συμμαχία.

Άλλωστε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε “σύντροφο Παναγιώτη” τον αρχηγό της “Λαϊκής Ενότητας”, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανταπέδωσε, αναφέροντας πως με την Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν δώσει κοινούς αγώνες τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου.

Οι “καυτοί” διάλογοι

“Θα έχω τη χαρά κι εγώ να σας ενημερώσω για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής. Υπάρχει και διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα και νομίζω ότι στο τέλος της συνάντησής μας μπορούμε να ενημερώσουμε και τους εκπροσώπους του Τύπου”, είπε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Κι εγώ ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε που με δεχτήκατε. Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω και ήταν το πρώτο μέλημά μου για να σας ενημερώσω τόσο για τη νέα ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας και την προοπτική άμεσης ίδρυσης μετώπου αντιμνημονιακού, ενίοψει των κρίσιμων εκλογών. Πιστεύω ότι η συμβολή σας είναι πάρα πολύ σημαντική για την τήρηση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, αλλά και τη λειτουργία της Βουλής αυτή την περίοδο, διότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δυστυχώς έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Έχουν επιβάλλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας. Το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ευρωαποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει Δημοκρατία ενεργή και με τη λαϊκή συμμετοχή“.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και πάλι η ΠτΒ, λέγοντας: “Επιτρέψτε μου να σας πω πριν ξεκινήσουμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το Πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται την Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν την συνταγματική λειτουργία και την συνταγματική νομιμότητα. Και δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από την Βουλή. Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό το γεγονός ότι εχθές αποκαλύφθηκε πως για όλη την δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές – δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή. Θα έχουμε την ευκαιρία όλα αυτά να τα συζητήσουμε”.

Στην συνέχεια και μετά το πέρας της συνάντησης, η πρόεδρος της Βουλής συνέχισε… ακάθεκτη!

Χαρακτήρισε “μελανή σελίδα” την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενημερώσει την ίδια και στη συνέχεια το Σώμα για την απόφασή της να παραιτηθεί, ενώ από τα “πυρά” της δεν γλίτωσε και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος!

Έκανε λόγο για “οχληρές παραμέτρους” επαναλαμβάνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενημέρωσε την Βουλή.

Η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου Άμεση και “δηλητηριώδης”.
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέdρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν: «ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».