Η ΑΕΚ σήκωσε στο…πόδι το ΟΑΚΑ! Πάρτι επιστροφής με “τριάρα” επί Πλατανιά-Οι αγώνες

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αυτή η πολυαναμενόμενη βραδιά. Η ΑΕΚ γύρισε στη Superleague μετά από απουσία δυο ετών, ικανοποιώντας το ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό της που είχε μεγάλη λαχτάρα να την ξαναδεί στα “σαλόνια” της μεγάλης κατηγορίας

Η ποιότητα της Ένωσης φάνηκε όταν το γκολ του Βάργκας έδιωξε το άγχος των παικτών της και το τελικό 3-0 γέμισε χαμόγελα τους περίπου 30.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και έδειξε πως -με τέτοιες εμφανίσεις- μπορεί να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Διακριθέντες από τους “κιτρινόμαυρους” σε αυτή την αναμέτρηση-γιορτή ο.. βράχος Γιόχανσον, ο εκπληκτικός Πλατέλλας και ο “μαέστρος” Βάργκας.

Ο Πλατανιάς μπήκε στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπάθησε να κάνει δύσκολη τη… ζωή των μέσων της ΑΕΚ -ειδικά του Γιόχανσον- πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας την ΑΕΚ να μην κάνει το δυναμικό ξεκίνημα που θα ήθελε, παρά την ευκαιρία του Τζεμπούρ στο 2′.

Οι παίκτες του Δέλλα κυκλοφόρησαν την μπάλα, προκειμένου να βρουν κενούς χώρους στο… μπετό που έφτιαξε ο Παράσχος (διπλή ζώνη άμυνας), αλλά ο Βάργκας -κινητήριος μοχλός- δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια φάση. Οι Κρητικοί δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν μπάλα, κάτι που τους έκανε ακίνδυνους (μόνο ένα σουτ με τον Μενδρινό είχαν στο 23′).

Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και αμέσως μετά το λανθασμένο οφσάιντ στον Πλατέλλα (πήρε πάνω του προσπάθειες) έφτασε στο 1-0, με τον Βάργκας (27′). O Βενεζουελάνος έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης της Ένωσης που σκοράρει στη Superleague μετά από τον Γιώργο Κατίδη και το πολυσυζητημένο νικητήριο γκολ του κόντρα στην Βέροια (16 Μαρτίου 2013). Μέχρι το ημίχρονο ο “δικέφαλος” κυριάρχησε, έπαιξε με υπομονή, αλλά δεν κατάφερε να πάει με ένα ακόμα γκολ στα αποδυτήρια.

Χωρίς να έχει πλέον άγχος, η “κιτρινόμαυροι” μπήκαν με σκοπό να.. ευχαριστήσουν το κοινό τους και στο 47′ ο Ροντρίγκο Γκάλο έκανε το 2-0 με εντυπωσιακό σουτ. Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στη συνέχεια, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και αναγκάζοντας τους φίλους της να την χειροκροτήσουν. Μάλιστα, φώναξε δυνατά το όνομα του Αραβίδη, όταν στο 58′ έκανε το 3-0.

Ο Πλατανιάς δεν φάνηκε ποτέ στο δεύτερο μέρος, η Ένωση έριξε μετά το 65′ ρυθμούς -χωρίς να σταματήσει να ψάχνει το γκολ- ενώ μοναδικό αξιοσημείωτο πριν το σφύριγμα της λήξης ήταν η είσοδος του Μπουονανότε στον αγώνα.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σέλιν (70’ Γουνδουλάκης), Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Τζίλβαν (55’ Ντίνας), Ανγκούλο.

Come back με “διπλό” για Ηρακλή – Εύκολα την Καλλονή

Ο Γηραιός επέστρεψε στη Superleague μετά από 1588 ημέρες απουσίας και κατάφερε να μπει με το… δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας της Καλλονής με 1-0

Η είσοδος του Ηρακλή στο πρωτάθλημα ήταν έτσι όπως την ήθελαν και οι φίλοι του. Ο “Γηραιός” μπήκε δυνατά στο ματς, περιόρισε τις προσπάθειες των παικτών της Καλλονής και δημιούργησε από νωρίς ευκαιρίες. Το γκολ για τους Θεσσαλονικείς ήρθε νωρίς (7′), με τον Περόνε να σουτάρει -με το μυτάκι- και να κάνει το 1-0.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων, που κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 12′, με τον Περόνε να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Χογκ. Η Καλλονή προσπάθησε στη συνέχεια να γίνει πιο απειλητική, αλλά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ενώ ταυτόχρονα ο Ηρακλής ήταν πάντα επικίνδυνος σε κάθε προσπάθεια του. Η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ημίχρονο ήρθε στο 40′, με το σουτ του Μανούσου να περνά άουτ.

Η επανάληψη ήταν υποτονική, με τον Ηρακλή… υποχωρεί στο γήπεδο, χωρίς να κινδυνεύει, αφού η Καλλονή δυσκολεύτηκε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο τελευταίο τέταρτο όμως το ματς πήρε “φωτιά”. Από κάποιες “στημένες” φάσεις, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, ενώ ο Γηραιός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 79′, όταν η μπάλα πήγε πρώτα δοκάρι από την κεφαλιά του Μπαρτολίνι και στη συνέχεια άουτ από το κοντινό σουτ του Κυριακίδη.

Να αναφέρουμε πως λίγο πριν τη λήξη του αγώνα είχαμε ένα περιστατικό στην εξέδρα του Ηρακλή. Ένας φίλος της ομάδας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε η συνεισφορά του ιατρικού τιμ της καλλονής για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και να τον στείλουν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Η ύστατη προσπάθεια της καλλονής δεν έφερε αποτέλεσμα κι έτσι ο Ηρακλής έφτασε στη νίκη.

Πρώτη νίκη στην Κομοτηνή – Με το… δεξί ο Αστέρας Τρίπολης

Ο… Ευρωπαίος Αστέρας μπήκε νικηφόρα στο νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα του Πανθρακικού με 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη μέσα στην Κομοτηνή

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Κοσίσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ιγκόρ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά για λίγο, αφού η δυνατή βροχή που έπεσε στην Κομοτηνή δυσκόλεψε τις κινήσεις των παικτών

Ο Αστέρας συνέχισε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού και στο 25′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπερτόλιο. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να φτάσουν τρία λεπτά αργότερα στο 2-0, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ιγκλέσιας. Οι Αρκάδες ανέβασαν… στροφές και άγγιξαν και πάλι το γκολ, με τον Σερφά να διώχνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μάσα (36′).

Ο Πανθρακικός συνέχισε και στην επανάληψη να έχει αυτή την “δυσκοίλια” εικόνα (πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου) και δεν μπόρεσε να επιβληθεί του Αστέρα που “κλείδωσε” τη νίκη στο 63′ με τον Γιάννου να κάνει το 2-0 και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι πήγε.. ήρεμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με μοναδική “παραφωνία” την αποβολή του Μπερτόλιο -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- για γρήγορη εκτέλεση φάουλ.