Κωνσταντοπούλου: “Ο Τσίπρας υπέγραψε τη θανατική καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ”

Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει… απαρτία, παρά το γεγονός πως κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδωσε, ούτε αυτή τη φορά, το παρόν. Όπως και το Σάββατο έτσι και την Κυριακή, παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα. Εξέφρασε τη θλίψη της γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αγωνιζόταν κατά της απαξίωσης της Βουλής.

«Λυπάμαι για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν να καταλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε και τόνισε πως με την υπογραφή της συμφωνίας, κάποιοι υπέγραψαν τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας.

Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κα Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους.

Μίλησε δε για συμπαιγνία όλων των κομμάτων.

Για άλλη μια φορά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβάζοντας την επιστολή που της απέστειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου απαντώντας σε δική της προηγούμενη επιστολή. Εξέφρασε τη… χαρά της γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος επανήλθε, όπως είπε, στον θεσμικό τρόπο επικοινωνίας και όχι μέσω κύκλων και δεν δίστασε να πει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ιστορία και την κοινωνία.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “δυστροπεί” και δεν θέλει να δώσει τα πρακτικά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

“Δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών της Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens” είπε η κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει κληθεί ως μάρτυρας στην Επιτροπή που έχει και ανακριτικό χαρακτήρα και βάσει αυτών είναι υποχρεωμένος να προσέλθει! “Ελπίζω τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι σε διακοπές να μην είναι αληθή” είπε επίσης! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει καλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Τρίτη.

Και αφού τα έβαλε με όλους και με όλα και αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διάσκεψης που ήταν παρόντα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου… κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης περίπου στις 22:00.
Και για να στείλει μένα σαφές μήνυμα ίσως, μόλις τελείωσε η απευθείας σύνδεση, το κανάλι της Βουλής άρχισε να δείχνει σε επανάληψη την πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής για το χρέος…