Τι ξέχασε ο κ. Πρωθυπουργός…

 «Μην ασχολείστε με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών. Αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει. Εμείς τώρα στη μάχη. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Να καταθέσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία. Το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει το τόπο από τη κρίση με το λαό μας όρθιο. Αυτό είναι τώρα το δικό μας καθήκον. Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους».

Αυτό είναι το σύνθημα που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, στη σύσκεψη με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο.

Αυτά τα ολίγα, προσφέρονται για πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Θα αρκεστούμε στα σημαντικότερα.

1. Θεωρούμε όχι πολύ δημοκρατικό ο Πρωθυπουργός της χώρας να αποκαλεί “τεχνάσματα” τις από το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλεπόμενες διαδικασίες» των “διερευνητικών εντολών” για την εξέταση ενδεχόμενου σχηματισμού νέας Κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή.

2. Αυτή η “αλήθεια” που υποστηρίζει ότι μιλάει τη γλώσσα της ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ονοματεπώνυμο: Μνημόνιο 3.

3. Κυβερνητικό Πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” παραμένει ως στόχος και θα επιδιώξει να “στρογγυλέψει” το νέο Μνημόνιο. Άλλο τώρα Πρόγραμμα;

4. Αυτό το “με το λαό όρθιο” ελπίζουμε ότι δεν εννοεί όρθιο μπροστά στα ΑΤΜ περιμένοντας με τις ώρες να πάρει το τεταρτημόριο της σύνταξης ή του μισθού του ή των καταθέσεών του… Ούτε ότι θεωρεί πως μπορεί ο μικροσυνταξιούχος, ο μισθοσυντήρητος και οι μη προνομιούχοι να επιβιώσουν με το επαχθέστατο 3ο Μνημόνιο ώστε να προλάβουν να δουν την “έξοδο από την κρίση”! Τέλος,

5. Θυμίζει Ναπολέοντα αυτό το επικό “προχωράμε μπροστά”. προφανώς εννοεί ό,τι λάθη κάναμε, κάναμε, ό,τι Μνημόνια υπογράψαμε, υπογράψαμε, πάμε τώρα μπροστά να τα υλοποιήσουμε“!!!

Δηλαδή, περασμένα ξεχασμένα!

Αμ, δεν είναι έτσι, κύριε Πρωθυπουργέ!

Ξεχάσατε το σημαντικότερο: Να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό τον οποίο ξεγελάσατε…