Παγκόσμιο σοκ: Δολοφονεί δημοσιογράφο και κάμεραμαν στον αέρα

Αυτοκτόνησε ο δράστης της δολοφονίας εναντίον δύο δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία σε ζωντανή μετάδοση γυναίκας δημοσιογράφου και ενός άνδρα εικονολήπτη του τηλεοπτικού δικτύου «WDBJ7» στη πόλη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι δύο εργαζόμενοι έπεσαν νεκροί το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) όταν ένας άγνωστος τους πυροβόλησε την ώρα που βρίσκονταν στον «αέρα» του καναλιού και έπαιρναν μια συνέντευξη.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβόλησε, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

Νεκροί είναι η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο εικονολήπτης Άνταμ Γουάρντ.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη από την πρώτη στιγμή

Τον θάνατο της Πάρκερ επιβεβαίωσε η μητέρα της μιλώντας στο δίκτυο CBS News.

“Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η ‘Αλισον και ο ‘Ανταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.45’ (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά”, δήλωσε ο Τζέφρι Μαρκς στο CNN.

“Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος”, πρόσθεσε αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.

Η ‘Αλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. “Η ‘Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε”, σύμφωνα με τον εργοδότη της.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΌλιφ τόνισε ότι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται να είναι ένας πρώην υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού για τον οποίο εργάζονταν τα δυο θύματα.

Ο ύποπτος διαφεύγει και καταδιώκεται, ανέφερε το δίκτυο CBS, συμπληρώνοντας ότι επιβαίνει σε όχημα το οποίο έχει εντοπιστεί.

Λίγες ώρες μετά η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε. Δείτε ΕΔΩ ποιος ήταν ο δράστης και φωτογραφίες του

—————————————————————————————————————————————————————

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Στο βίντεο που εμφανίζεται στον λογαριασμό του χρήστη διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων.

 

virginia

Πηγή:  iefimerida.gr