Αιφνιδιασμένοι και αναποφάσιστοι οι ψηφοφόροι

Αθήνα

Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, βάσει της πρώτης δημοσκόπησης που δημοσιεύεται εν όψει κάλπης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας ProRata, πρώτο «κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ.Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%.Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν 2%. Στο 3,5% εμφανίζεται η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ περνά το όριο του 3% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Επιπλέον, στο 4,5% εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, στο 4% Το Ποτάμι, στο 5% το ΚΚΕ και 6,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 25,5% καταγράφεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αποτυπώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

Newsroom ΔΟΛ