Να συνεχιστεί η δουλειά και πριν τις εκλογές ζητά η Ευρώπη

Μηνύματα πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος κατά την προεκλογική περίοδο έστειλαν σήμερα Παρασκευή Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την ελπίδα ότι η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την προεργασία για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου από την πρώτη μέρα θητείας της εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας λίγο μετά την ορκωμοσία του υπηρεσιακού σχήματος, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε πολύ θετικά την τοποθέτηση του Γιώργου Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας πως «γνωρίζει τι κάνει».

Παραπλήσιο μήνυμα έστειλε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως θα πρέπει να διατηρηθεί η «μεταρρυθμιστική δυναμική» πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

: hâte de travailler avec gouv. provisoire, maintien dynamique de réformes avant nomination nouveau gouv après 20 sept @EU_Commission

5:05 PM – 28 Aug 2015

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που αποτελεί προϋπόθεση για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους, είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, ενώ η νέα Βουλή θα συγκληθεί για πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου.