Γίνε εθελοντής στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πρόσκληση συμμετοχής στους νέους κύκλους εκπαίδευσης εθελοντών που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο απευθύνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210-3312995 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση volunteers@hcm.gr

Ο εθελοντής του ΕΠΜ μπορεί να συνεργαστεί με μικρούς και μεγάλους στον εκθεσιακό χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, να συμμετέχει και να υποστηρίζει τους ερμηνευτές του ΕΠΜ στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και για οικογένειες που πραγματοποιούνται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, σε άλλα μουσεία, στα σχολεία και σε άλλους χώρους και να αφιερώσει τον χρόνο του στο κέντρο έρευνας και τεκμηρίωσης, τη βιβλιοθήκη, το παιχνιδοπωλείο.

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ένα μουσείο πολυθεματικό με διαδραστικά (hands on) εκθέματα που είναι ειδικά διαμορφωμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, κυρίως μέχρι 12 χρόνων, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.  Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες αποτελούν πλέον ενεργά μέλη του εθελοντικού προγράμματος του ΕΠΜ και έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στις λειτουργίες που θα επιλέξουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις ανάγκες του μουσείου.

Περισσότεροι από 5.000 εθελοντές έχουν προσφέρει τον χρόνο και τη δημιουργική τους διάθεση στηρίζοντας συστηματικά και υπεύθυνα το έργο του ΕΠΜ από την ίδρυση του το 1987 μέχρι σήμερα. Το εθελοντικό πρόγραμμα του ΕΠΜ έχει βραβευτεί με τιμητική διάκριση από την ΕΟΣΦΙΜ (Ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων Φίλων των Μουσείων).