Μυτιλήνη: Μολότοφ, ξύλο και τραυματισμοί σε μάχες μεταναστών με αστυνομικούς – Συγκλονιστικές εικόνες!

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στο πολύπαθο νησί της Μυτιλήνης, με αγανακτισμένους μετανάστες να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές, κατοίκους του νησιού να παίρνουν μέρος και κάποιοι να πρωταγωνιστούν στα επεισόδια και τους υπεύθυνους να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, που μέρα με τη μέρα χειροτερεύει.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άτομα έχουν προσαχθεί και αναμένεται να συλληφθούν, ως δράστεςτης διπλής επίθεσης με βόμβες μολότοφ εναντίον μεταναστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδοχικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πάρκα στο κέντρο της Μυτιλήνης, τα ξημερώματα, όπου έχουν κατασκηνώσει πρόσφυγες.

Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ένας από τους δύο δράστες έχει ομολογήσει την πράξη του και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ είχαν γίνει επεισόδια στο λιμάνι, όταν λίγο μετά τις 20.30, 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να καταλάβουν το πλοίο ”Τέρα Τζετ”, που είχε δέσει και επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Πειραιά. Χιλιάδες άτομα αιφνιδίασαν τους λιγοστούς άντρες του λιμενικού και κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του πλοίου.

Οι μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου και απωθήθηκαν αρχικά από μικρή αστυνομική δύναμη όμως τελικά στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές με τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί μεταναστών, με ένα άτομο να πέφτει αναίσθητο και να οδηγείται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Πραγματοποίθηκαν συλλήψεις ενώ υπήρξαν και επιπλέον τραυματίες.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Επεισόδια με το πρώτο φως της ημέρας

Μέσα στο κοντέινερ που έχει στηθεί για την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών στον καταυλισμό καρά Τεπε κλείστηκαν το πρωί υπάλληλοι του δήμου καθώς επικράτησε ένταση που εξελίχθηκε σε άγριες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Λάκης Κυπαρίσης, μέλος του Δήμου και αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων έξω από το κοντέινερ δήλωσε χαρακτηριστικά στο Νewsit.gr: “Είχαμε κλειστεί νωρίτερα μέσα στο κοντέινερ για να μην κινδυνέψουμε. Τώρα έχει αποφορτιστεί η κατάσταση και επικρατεί ηρεμία. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και βοήθησε στο να ηρεμήσει η κατάσταση”.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Εγκλωβισμένο στο λιμάνι το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Εν τω μεταξύ εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 05.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες. Είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα του λιμανιού καθώς έχουν εκδοθεί μόλις 1.000 εισιτήρια, αφού δεν υπάρχουν άτομα για να καταγράψουν τους μετανάστες που περιμένουν.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων και φυλών, αλλά και με ντόπιους συνεχίζονται, νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες αποκατάστασης της τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο δημαρχείο για το μεταναστευτικό

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για την αποσυμφόρηση της κατάστασης και της τεράστιας έντασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

“Είναι εδώ ο υπουργός για να βρούμε κάποιες λύσεις. Καταλαβαίνουμε τη θέση του και περιμένουμε κάποιες δεσμεύσεις για να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Έχουμε κάνει τα πάντα, έχουε βοηθήσει τους πάντες απλά το πρόβλημα είναι τεράστιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ