Τα «διαφανή» φορτηγά ασφαλείας της Samsung

Μια νέα τεχνολογία όχι σε κινητά, ούτε σε ταμπλέτες ή εφαρμογές, αλλά σε… νταλίκες και φορτηγά ελπίζει να εφαρμόσει η Samsung, με σκοπό να σώσει τις ζωές οδηγών και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε αυτοκινητοδρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας.

Η κορεατική εταιρεία θέλει να βγάλει μια νέα σειρά «Safety Trucks» (φορτηγά ασφαλείας), θέλοντας να μειωθεί ο υψηλός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Αργεντινή, που σημειώνονται κατά τις προσπεράσεις σε δρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σκοτώνεται ένας άνθρωπος σχεδόν κάθε μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα νέα φορτηγά θα χρησιμοποιούν κάμερες, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μεγάλη οθόνη προβολής, που θα επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν να βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά στο δρόμο, μειώνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων.

Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει, ότι η τεχνολογία αυτή λειτουργεί και πως μπορούν να σωθούν ζωές. «Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν οι αντίστοιχες δοκιμές, σύμφωνα με τα υπάρχοντα εθνικά πρωτόκολλα και την απόκτηση των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων».

samstv1samstv2samstv3samstv4samstv5