Λαφαζάνης για Μικροομολογιούχους

Υπέρ του αιτήματος των μικροομολογιούχων φυσικών προσώπων, των οποίων τα ομόλογα απομειώθηκαν από την εφαρμογή του PSI, τάχθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα (07/09/2015) με εκπροσώπους των ομολογιούχων στη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης προσέθεσε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει στην επόμενη Βουλή την παλαιότερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημίωση των ομολογιούχων με νέα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

«Οι ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος, το οποίο τις λήστευσε με τα μνημόνια και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους. Η αποζημίωσή τους είναι δίκαιο και λογικό αίτημα το οποίο εγκατέλειψε ο εναπομείνας μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Ενότητα δεν ξεχνάει, δεν παραιτείται από τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει σταθερά τον αγώνα κατά των μνημονίων. Η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί σε αυτή τη χώρα, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός των πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρόντες στη συνάντηση και οι τέως υπουργοί Δημήτρης Στρατούλης και Νάντια Βαλαβάνη.