H Εθνική, λύγισε και τη Σλοβενία 83-72

Το καλό της πρόσωπο έδειξε κόντρα στη μαχητική Σλοβενία η Εθνική μας ομάδα, κάμπτοντας την αντίστασή της με σκορ 83-72 και διατηρώντας το απόλυτο στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Παίρνοντας από την αρχή του αγώνα τα ηνία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με μπροστάρηδες τους Σπανούλη και Πρίντεζη, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Μπλάζιτς, που σχεδόν μόνος του προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα, στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι Σλοβένοι μείωσαν και στους 2 πόντους (62-60), όμως σε εκείνο το σημείο η Εθνική… πήρε μπρος και σύντομα η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό και πάλι, με την Ελλάδα να εξασφαλίζει τελικά μία ακόμα νίκη.

Για την “επίσημη αγαπημένη”, ο Σπανούλης τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους (και έξι ασίστ), ο Πρίντεζης σταμάτησε στους 16. Σημαντική και η συμβολή του Καλάθη με 12 πόντους, όπως και του Μπουρούση με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τη Σλοβενία, ο Μπλάζιτς πέτυχε 27 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Ντράγκιτς με 22.

Η εθνική μας ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων αύριο Πέμπτη, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), κόντρα στην Ολλανδία.