Τσίπρας: Δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες

Ισχυρή εντολή ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας “για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας”
– “Θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
– Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: “Ε, λοιπόν, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι”
– Επίθεση κατά Μεϊμαράκη: ” Αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του, θα ήταν κωμική”
– “Η Ευρώπη έχει χωριστεί στο στρατόπεδο της λιτότητας και στο στρατόπεδο της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης”

“Όλοι μαζί κάτω από αυτή τη σημαία δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους”, ξεκίνησε την προεκλογική ομιλία του στην Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της ισχυρής εντολής που πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου να έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία “για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά”.

“Κρατώντας με περηφάνια τη σημαία της αγώνα. Τη σημαία που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη. Όλοι μαζί κάτω από αυτή τη σημαία δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως ο λαός θα δώσει την επόμενη Κυριακή “ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα” και στο “καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής και της ανισότητας”.

“Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός”, τόνισε.

“Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε. Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε”. συμπλήρωσε.