Τσίπρας: Και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι

Χαρακτήρα νέου δημοψηφίσματος προσέδωσε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος και τονίζοντας την ανάγκη «να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συγκροτήσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν.Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι

Ταυτόχρονα, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους να μην επιλέγουν την αποχή και να πάνε να ψηφίσουν, στους αριστερούς να μην επιτρέψουν «την παλινόρθωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να εκδικηθεί», αλλά και στους συντηρητικούς πολίτες «να κάνουν την επιλογή της ακεραιότητας και της εντιμότητας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την Κυριακή , «παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δε μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δε θα γίνει παρένθεση».


Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης. Γιατί, σημείωσε, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, και σταθερότητα εγγυάται μόνο μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με ισχυρή βούληση να κρατήσει το έδαφος που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, αλλά και να προχωρήσει στις μεγάλες τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια . Αν θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια φορτώνοντας στο λαό χρέη και ελλείμματα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά του παρελθόντος».

Κάντε κλικ για επιλογέςφωτογραφία Ν. Σουτόπουλος για την ΡΗΡ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως και τον Ιούλη, έτσι και πάλι ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι. Όχι στην επιστροφή του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι στην παλινόρθωση του καθεστώτος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς . Όχι στο πιο παλιό από το παλιό, στη ΝΔ του κου Μεϊμαράκη και στο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια και καιροφυλαχτεί να επιστρέψει για να εκδικηθεί».

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει η εκλογική αναμέτρηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία. Φανταστείτε το μήνυμα της δικής μας νίκης στις δυνάμεις της αλλαγής της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και φανταστείτε , υπογράμμισε, πόσο σημαντικό θα είναι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, από δω και στο εξής δεν είναι μόνος εναντίον πολλών. Αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρεμι ‘Ανταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία.

Απευθυνόμενος «σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, κάθε πολίτη που έχει υπηρετήσει τη δημοκρατική παράταξη», ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε «να ενώσουμε δυνάμεις και να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να εκδικηθεί την τόλμη του λαού μας».

Απευθυνόμενος προς αριστερούς που περίμεναν περισσότερα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε «να μη στέκονται στη μέση, να μην αφήσουν να τραβήξουν πίσω το λαό, να δώσουμε τη μάχη μαζί για να μη πάρουν πίσω όσο έδαφος κατακτήσαμε, να μην αφήσουμε τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης να δικαιωθούν».

Απευθυνόμενος και προς τους συντηρητικούς πολίτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να κάνουν την επιλογή της ακεραιότητας και της εντιμότητας. Την επιλογή της σθεναρής υπεράσπισης των δικαίων του λαού και της πατρίδας.

Απευθυνόμενος συνολικά στον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσε ότι «τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν την Κυριακή.

Μια προοδευτική κυβέρνηση μάχης για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και ότι η Ελλάδα θα πάει μόνο μπροστά, με οδηγό το λαό και πυξίδα του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα μας εμπιστευθήκατε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είπε ο κ. Τσίπρας , ώστε να μην τελεσφορήσει ούτε το σχέδιο της παρένθεσης αλλά ούτε και αυτό της ενσωμάτωσης, «για να μην χρειαστούμε τα δεκανίκια του παλιού πολιτικού συστήματος».

Γι αυτό , υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη, «για να μην μας κερδίσει η αποχή», όπως είπε, γιατί «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ».

Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είπε ο κ. Τσίπρας και έκλεισε την ομιλία του, ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία, απευθυνόμενος στους νέους , τονίζοντας ότι «το δικό τους πείσμα, τον δικό τους αγώνα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να παλεύουμε» και τους κάλεσε «να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη. Να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.