Η ανάπαυση των …πολεμιστών

Με μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε γνωστή καφετέρια στο Μοναστηράκι. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε ευδιάθετος λίγο μετά τις 13:00 στο καφέ, όπου τον περίμενε, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με μεγάλη παρέα νέων.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο πρώην πρωθυπουργός κάθισε ανάμεσα σε δύο κυρίες (μια ξανθιά και μια μελαχρινή) και απόλαυσε το καφεδάκι του, με χαλαρή κουβεντούλα, προγνωστικά και δώρα!

Ο κ.Τσίπρας δέχτηκε και ένα δώρο από τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρώμη, Δημήτρη Δεληολάνη. Ο γνωστός δημοσιογράφος προσέφερε στον κ. Τσίπρα το βιβλίο που έχει γράψει. Η Πρόκληση της Αθήνας, σχετικά με την ελληνική Αριστερά, και το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε Ιταλία και Γαλλία.

tsipras-doro.jpg

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους νέους καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, τονίζοντας ότι «κάθε ψήφος που χάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην διαπλοκή και στην διαφθορά».

kafe24.jpg

Το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου Ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με φίλους και στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Βαγγέλη γερά, η νίκη είναι κοντά».

eklogiko4.jpg

Ο κ.Μεϊμαράκης εξήγησε ότι η ΝΔ δεν έχει το μαγικό κουμπί, δίνοντας την δέσμευση ότι «με την προσπάθεια όλων μας χρόνο με τον χρόνο θα ξαναβελτιωθούμε θα ξαναβρούμε την ελευθερίας μας, την ανθρωπιά μας. Η παλιότερη γενιά, εμείς, θα μπούμε μπροστά για να γυρίσουν οι νέα μας πίσω. Οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό».

eklogiko3.jpg

«Πριν λίγες εβδομάδες κανείς δεν πίστευε ότι θα κάνουμε το μεγάλο θαύμα. Η αλαζονεία μάλιστα των αντιπάλων μας, τους οδήγησε σε στρατηγικό κενό. Πίστευαν ότι θα έκαναν περίπατο. Ξύπνησε όμως ο δημιουργικός, παραγωγικός Έλληνας. Ξυπνήσαμε τη συνείδηση στον κόσμο. Γι’ αυτό είμαστε οι νικητές. Δεν μας νοιάζει τι θα γίνει την Κυριακή. Μας νοιάζει ότι καταφέραμε η ΝΔ να είναι πυλώνας της πολιτικής ζωής, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και να μην μπορεί κανείς να πει τίποτα για την ιστορία μας, να ξαναβάλουμε τη Δημοκρατία πάλι μπροστά. Και επειδή τα κάναμε όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα είμαστε πρώτο κόμμα για να προχωρήσουμε μαζί με όσους θέλουν. Όσοι δεν θέλουν να μην σώσουν, ας μείνουν πίσω. Δεν τους θέλουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

eklogiko.jpg

Στη συνέχεια και αφού φωτογραφήθηκε με τους παρευρισκόμενους, κατευθύνθηκε προς το Χαλάνδρι για ουζάκια, κρασάκια και μεζεδάκια σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής με στενούς συνεργάτες του και δημοσιογράφους.Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι η μπύρα έρεε άφθονη, ενώ τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και τα παϊδάκια έπεφταν βροχή.

μειμαρακης.jpg

Σε ουζερί της Νίκαιας συναντήθηκε με δημοσιογράφους και υποψήφιους με την Λαϊκή Ενότητα ο πρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

lafazanis.jpg

Ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα θα παραμείνει συνεπής στην αντιμνημονιακή πολιτική και θα υπερασπιστεί το “όχι” του ελληνικού λαού μέχρι το τέλος.

oloi.jpgglezos.jpg

Από το τσιμπούσι δεν έλειψε η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής και  υποψήφια βουλευτής της ΛΑΕ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παριστάμενους, ενώ το παρών στο τραπέζωμα έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος. Η κα Κωνσταντοπούλου δεν είχε μόνο όρεξη για ούζο αλλά και για αστεία, έτσι όταν χαιρέτησε τον κ.Λαφαζάνη του είπε χαριτολογώντας «τι έγινε Παναγιώτη, πήγες στο Νομισματοκοπείο;». Η απάντηση δεν ήρθε από τον χαμογελαστό επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αλλά από τον Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος της είπε στο ίδιο ύφος  «Ζωή εσύ άλλαξες το λάστιχο;».

lafazanisss.jpg

Τα ποτήρια μαζί με τον κ.Λαφαζάνη τσούγκρισαν και ο επικεφαλής του Επικράτειας, Στάθης Σταυρόπουλος και οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Ήσυχος, Στάθης Λεοτσάκος, Δημήτρης Στρατούλης, Μάνια Μπαρσέφσκι και Βασίλης Πριμικύρης.

Στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών  «Ιωάννης Φωκιανός» βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του που εκλέγονται στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Η τοποθεσία δεν επελέγη τυχαία καθώς εκεί ολοκλήρωσε, την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Ποταμιού τις προεκλογικές του ομιλίες, ζητώντας από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει με σύνεση.

stavros.jpg

Φίλοι και συνεργάτες του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές αλλά και δημοσιογράφοι, απόλαυσαν κρητικά φαγητά φτιαγμένα από τα χεράκια της μητέρας του Σταύρου Θεοδωράκη. Αφού τσιμπολόγησαν τα πρώτα ντολμαδάκια, τα μπιφτεκάκια κα τους γεμιστούς ανθούς, ο κ.Θεοδωράκης παρότρυνε τους να μην μείνουν στα σπίτια τους και να αφήσουν την τύχη για το μέλλον τους στην προηγούμενη γενιά. «Δεν με νοιάζει τι θα ψηφίσετε, να πάτε να ψηφίσετε» ήταν το μήνυμα του λίγες ώρες πριν ο ελληνικός λαός ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα ταξιδέψει σε λίγη ώρα στα Χανιά, όπου το πρωί της Κυριακής θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Σεβαστουπόλεως, να παρακολουθήσει μαζί με το επιτελείο του τα εκλογικά αποτελέσματα.

«Ψαράκι» ψήφισε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος και η παρέα του. Σε ένα ταβερνάκι στην ψαραγορά του Πειραιά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέα με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος έκαναν τον δικό τους απολογισμό, πίνοντας ουζάκι by the sea!

Στο Μπουρνάζι βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στις “κατηγορίες” που από χθες, Παρασκευή, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με το υποτιθέμενο ρολόι πανάκριβης μάρκας Rolex .

koutsoubas.jpg

«Λοιπόν κοιτάξτε να δείτε, θα σας κάνω και μια επίσημη δήλωση. Με δέκα ευρώ Ρόλεξ! Είναι των δέκα ευρώ. Μπορείτε να κεντράρετε», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο τραπέζι του ΚΚΕ.