Έντονη είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στις επιλογές του πρωθυπουργού

Έντονη είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στις επιλογές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, να κάνει λόγο για… ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα.

“Ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα. Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης“, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα – Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς“, αναφέρει το Ποτάμι.

“Το υπουργικό συμβούλιο των «μεγάλων επιτυχιών» που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει “πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών” την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, η «αναπαλαιωμένη» κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», αναφέρει ακόμη η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ