Η AVG πουλάει το ιστορικό περιήγησής σας

Η τσεχική εταιρεία antivirus, ανακοίνωσε μια νέα πολιτική απορρήτου στην οποία τολμηρά και ανοιχτά παραδέχεται ότι θα συλλέγει τα στοιχεία των χρηστών και θα τα πουλά σε online διαφημιστές με σκοπό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση στα freemium-based προϊόντα της.

Αυτή η νέα πολιτική απορρήτου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου, και η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ένα blog post που εξηγεί την απόφασή της να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, μαζί με ένα πλήρες περιεχόμενο του πολιτικού απορρήτου, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να το διαβάσουν εκ των προτέρων και να αποφασίσουν από μόνοι τους αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της ή όχι.

Αυτό είναι ό,τι ισχυρίζεται η AVG ότι θα εισπράξει από τους χρήστες με σκοπό την πώληση στα ενδιαφερόμενα μέρη, κυρίως σε online διαφημιστές.

«Συλλέγουμε μη προσωπικά δεδομένα για να βγάλουμε λεφτά από τις δωρεάν προσφορές μας, ώστε να μπορέσουμε να τις κρατήσουμε ελεύθερες, συμπεριλαμβανομένων των:

– Αναγνωριστικό διαφήμισης που σχετίζεται με τη συσκευή σας
– Περιήγηση και αναζήτηση του ιστορικού σας, συμπεριλαμβανομένων των meta-data
– Την υπηρεσία παροχής Internet ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με τα προϊόντα μας και
– Πληροφορίες σχετικά με άλλες εφαρμογές που μπορεί να έχετε στη συσκευή σας και πώς χρησιμοποιούνται..»

Η AVG έχει αναφέρει ότι δεν θα πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα όπως όνομα, e-mail, διευθύνσεις, ή τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, αλλά αυτά μπορεί ορισμένες φορές να διαρρεύσουν μέσα από το ιστορικό περιήγησης.

Όταν συμβαίνει αυτό, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα λάβουν προληπτικά μέτρα για να φιλτράρονται τα προσωπικά στοιχεία από το ιστορικό περιήγησης πριν από την πώλησή του.

Η AVG προσθέτει, επίσης, ότι οι προσωπικές, αναγνωρίσιμες πληροφορίες, όπως διευθύνσεις, ηλικία ή IP, ακόμα και εάν δεν πωλούνται, μπορεί μερικές φορές να μοιραστούν με συνεργάτες.

Αυτό φαίνεται να είναι μια διάταξη για να επιτραπεί η χρήση των δεδομένων των χρηστών για στατιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς, και η εταιρεία έχει δηλώσει ότι τα δεδομένα δεν πρόκειται ποτέ να ομαδοποιηθούν, μόνο να χρησιμοποιηθούν συγκεντρωτικά.

Πηγή: SecNews