Ξεκίνησε η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στη Συρία

Λίγες ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στην Άνω Βουλή και ζήτησε να του δοθεί το ΟΚ για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Συρία. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις κοντά στην πόλη Χομς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ μια ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των πληγμάτων ή ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαίωματα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στη δυτική επαρχία της Χομς. Στόχος των επιδρομών ήταν βόρειες περιοχές της Χομς. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Πεντάγωνο καλεί Μόσχα για τον πόλεμο στη Συρία!

Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα έχουν πάρει μέτρα για να αποτρέψουν μια εναέρια σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας πάνω απο την την Συρία και συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με το ρόλο του Άσαντ στην επόμενη μέρα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Πενταγώνου να ανοίξουν ένα επικοινωνιακό κανάλι με τη Μόσχα με σκοπό να συντονίσουν την εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.