Μακελειό σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ – Ένοπλος “γάζωσε” δεκάδες φοιτητές!

Νέα τραγωδία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αυτή τη φορά ένοπλος, περίπου 20 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον φοιτητών κολλεγίου στο Όρεγκον. Σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα οι νεκροί φτάνουν τους 13, ωστόσο ο σερίφης της περιοχής δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό. Οι τραυματίες φτάνουν τους 20. 

Το όνομα του δράστη στο μακελειό σε κολλέγιο του Όρεγκον έχει διαρρεύσει στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές μεταδίδουν πως πρόκειται για τον 26χρονο Κρις Χάρπερ Μέρσερ.

Αυτός είναι ο μακελάρης του Όρεγκον – `Θα δείτε σύντομα το Θεό` είπε στους Χριστιανούς – 10 νεκροί από το νέο μακελειό

Ο φερόμενος ως δράστης.

Τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται μέχρι στιγμής στους δέκα, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον ένοπλο -ο οποίος όπως όλα δείχνουν έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

– Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν σήμερα (χθες) μέσα σε ένα πανεπιστήμιο στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την πολιτειακή αστυνομία. Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Ντάγκλας επιβεβαίωσε ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC). Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας του Όρεγκον Μπιλ Φουγκέιτ στο CNN, αλλά και πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ότι ο δράστης έχει συλληφθεί. Ωστόσο η τοπική εφημερίδα Oregonian, ανέφερε ότι ο ένοπλος είναι νεκρός, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων.Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.