Θύελλα στη Ν.Δ. για την τυπολατρεία με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Βαριές κουβέντες από Μεϊμαράκη και Σαμαρά

Με το αιτιολογικό ότι η κατάθεση της υποψηφιότητας ήταν επτά λεπτά εκπρόθεσμη, η Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε φθάσει τρέχοντας στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 18,05 και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληγε στις 18,00 ακριβώς!

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους συνυποψηφίους δεν είχε θέσει θέμα για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ ο οποίος είχε πάρει την τελευταία υπογραφή από τις 50 που χρειαζότανε, λίγα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα!

Μάλιστα ο εκ των υποψηφίων βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο facebook το ακόλουθο μήνυμα: “Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας. Καλή δύναμη σε όλους μας”.

Λίγα λεπτα αργότερα η Επιτροπή απέρριπτε την υποψηφιότητα Γεωργιάδη!

Θύελλα αντιδράσεων!

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για καθαρά τυπολατρικούς λόγους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, με όλα τα κορυφαία στελέχη να ζητούν να αλλάξει η απόφαση και να αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου τον οποίο και στο παρελθόν τον είχαν κατηγορήσει πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο κ. Κορομάντζος διέκοψε τη συνεδρίαση και μετέφερε την άποψη του προέδρου πως θα ήταν άδικο να μην γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Φυσικά δεν εισακούστηκε και τελικά απερρίφθη.

Μετά την απόρριψη όμως το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν έκρυψε την οργή του για αυτή την απόφαση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου πως λειτουργεί αυτόνομα, δείχνοντας πως η κόντρα τους δεν έχει τελειώσει.

Άμεση ήταν και η οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος με γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για “αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως”.

Μέσω tweet αντέδρασε και ο εσωκομματικός του αντίπαλος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μέσω twitter η οποία μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο γράφοντας χαρακτηριστικά: “Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της Επιτροπής αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση”.

Οργισμένο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, χωρίς να αποκλείεται και παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα.