Οταν η Αμάλ Αλαμουντίν τηλεφώνησε στον πρώην υπ. Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη -Η αποστομωτική απάντηση που της έδωσε

Ηταν πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, είχε επισκεφθεί την Αθήνα, ως νομικός, προκειμένου να παράσχει τις συμβουλές της στην ελληνική κυβέρνηση για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Μια επίσκεψη που έστρεψε τα φώτα της διεθνούς κοινότητας στην Αθήνα και το μεγάλο αυτό θέμα για τη χώρα άνοιξε ξανά, λαμβάνοντας μια άλλη, διεθνής διάσταση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση άλλαξε και φυσικά άλλαξε και ο υπουργός Πολιτισμού. Τον Ιανουάριο ανέλαβε, ως διάδοχος του Κώστα Τασούλα, ο Νίκος Ξυδάκης. Οπως σημειώνει ο «Βηματοδότης», ο κ. Ξυδάκης ήταν αυτός που «έκοψε» την Αμάλ Αλαμουντίν από την ανάμειξή της στη μεγάλη υπόθεση της διεκδίκησης της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ επικοινώνησε τον Ιούλιο με τον Νίκο Ξυδάκη και του είπε ότι έχει έτοιμη τη νομική γνωμάτευση 350 σελίδων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η απάντηση που της έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού ήταν ξεκάθαρη: «Πήγαινε στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και άφησέ την εκεί»…

Tα πορίσματα δικά σας…

Πηγή:  iefimerida.gr