“Μαχόμενη” παρέδωσε την προεδρία της Βουλής, η Κωνσταντοπούλου -Αιχμές και καρφιά η Τελετή παράδοσης-παραλαβής

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του Νίκου Βούτση στη θέση του προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το… στίγμα της, πως είναι αποφασισμένη να “πέσει” μαχόμενη. Οι αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα…

Τι έκανε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής; Έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους για το τρίτο Μνημόνιο! Ένα πόρισμα που περιλαμβάνει, φυσικά, αιχμές κατά της κυβέρνησης, κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ένα πόρισμα που ανέβηκε στο site της Βουλής την ώρα που το Σώμα ψήφιζε τον νέο του πρόεδρο.

Γεμάτη αιχμές και… καρφιά τόσο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και από τον νέοπρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ήταν η τελετή παράδοσης παραλαβής. “Θα μας κρίνει όλους η Ιστορία” είπε η απερχόμενη ΠτΒ.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Στο πόρισμά της, λοιπόν, η Επιτροπή για το Χρέος κατακρίνει την κυβέρνηση γιατί υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, χαρακτηρίζει τόσο το μνημόνιο όσο και τη συμφωνία με τους δανειστές “παράνομα, αθέμιτα και απεχθή” και αυτό γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015″.

“Από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ μέχρι τη συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου εξαναγκασμός και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων και απειλών εναντίον του ελληνικού λαού), με σκοπό τον εκφοβισμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προκειμένου να δεχτούν τους όρους των πιστωτών. Αυτές οι παρεμβάσεις και ο εξαναγκασμός καθιστούν άκυρη κάθε συμφωνία και ανοιχτή σε μονομερή καταγγελία από μελλοντικές κυβερνήσεις”, αναφέρει το πόρισμα.

Επίσης, η Επιτροπή Χρέους εκφράζει “τη βαθιά απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έλαβε υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα συμπεράσματα της δημοσιευθείσας από τον Ιούνιο 2015 προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε ότι δε θα γίνει κούρεμα στο χρέος παρ’ ότι γνώριζε πολύ καλά τον απεχθή, παράνομο και αθέμιτο χαρακτήρα του χρέους της χώρας”.

Πηγή:NewsIt.gr\in.gr