“Άδειασε” τον πρόεδρο της Βουλής ο Πρωθυπουργός!

Με μία έμμεση σύσταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση άρχισε την τοποθέτησή του από το βήμα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (Άδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος) είχαν διαμαρτυρηθεί  στον πρόεδρο της Βουλής διότι μίλησαν συνεχόμενα υπουργοί της κυβέρνησης χωρίς αντίλογο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «καλό θα είναι από εδώ και στο εξής να φροντίζουμε ώστε στο τέλος της διαδικασίας να εναλλάσσονται βουλευτές της συμπολίτευσης και υπουργοί με βουλευτές της αντιπολίτευσης διότι αυτό σημαίνει ουσιαστικός διάλογος και αντίλογος» και κατέληξε: “Βεβαίως δεν ευθύνεται το προεδρείο, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει την επόμενη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί προς αυτό”.

Eίχε προηγηθεί έντονη λεκτική αντιπαράθεση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. «Καθίστε κάτω, καθίστε κάτω, μιλάει ο υπουργός» είπε ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, ενώ στο βήμα της Βουλής ήταν ο Νίκος Ξυδάκης.Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε απευθυνόμενος προς τον ΠτΒ, με τον κ. Βούτση να απαντά: “Δεν είμαστε καλά λέω εγώ, δεν ξέρω γιατί είστε εκνευρισμένος. Εγώ είμαι εδώ επτά ώρες και είμαι μια χαρά. Καθίστε ήσυχος, πολύ ήσυχος”.

Όταν πήρε τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε προς τον πρόεδρο του Σώματος ότι «έχουν μιλήσει πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ; Δεν μπορεί να μιλάει συνέχεια η κυβέρνηση» σημειώνοντας ότι παραβιάζεται η αρχή της εναλλαγής των ομιλητών.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Θα σας παρακαλέσω φράσεις του τύπου “κάθισε ήσυχος εσύ” δεν αρμόζουν στον Πρόεδρο της Βουλής».