Θερμή υποδοχή στη Σμύρνη για την πρώτη πτήση της Ellinair

Είχε πολλά η χθεσινή εκδήλωση για την πρώτη πτήση της ellinair, της αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Μουζενίδη, από Θεσσαλονίκη προς Σμύρνη. Μεταξύ αυτών ενθουσιασμό, υψηλές προσδοκίες, θερμές δηλώσεις εκατέρωθεν και αρκετή συγκίνηση. Η υποδοχή από την τουρκική πλευρά, ήταν αφοπλιστική, τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ε. Ντερμιτάς, όσο και σε επίπεδο αεροδρομίου.

Όλη η διοίκηση του «Adnan Menderes», ήταν στο πόδι για την υποδοχή της πρώτης πτήσης και για την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε έναν από τους χώρους του εντυπωσιακού, για τα μεγέθη του προορισμού, αεροδρομίου, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία TAV Airports.
Και όταν λέμε, εντυπωσιακό, εννοούμε εντυπωσιακό! Για ένα αεροδρόμιο που δέχεται περίπου 11 εκατ. επιβάτες (το 2014, 10,2 εκατ. το 2013 και 9,4 εκατ. το 2012), 8,5 εκατ. εσωτερικού και μόλις 2,6 εκατ. εξωτερικού, κάθε σύγκριση με τα περιφερειακά ελληνικά αντίστοιχης ή και μεγαλύτερης επιβατικής κίνησης, είναι απογοητευτική.

«Adnan Menderes»
Η πρώτη πτήση της ellinair που προσγειώθηκε στο Menderes χθες το απόγευμα, ήταν φυσικά γεμάτη… Θεσσαλονίκη. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αλλά και την την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, εκπροσωπήθηκε σχεδόν ολόκληρος ο οικονομικός και επιχειρηματικός ιστός της πόλης. Από κοντά και άλλοι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και πολλοί δημοσιογράφοι.
Για πολλή ώρα, οι θερμές δηλώσεις, οι φιλοφρονήσεις, οι επισημάνσεις για τη σημασία και τις προοπτικές της σύνδεσης και τα “ευχαριστώ”, έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των δύο πλευρών.

ellinair_smyrni1

Και η σχετική… τούρτα
Την παράσταση, ως συνήθως, έκλεψε ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, δύο φορές (μία στην εκδήλωση και μία στην πτήση της επιστροφής) κατέστησε σαφές πόσο πολύ πιστεύει σε αυτό το εγχείρημα και πόσο διατεθειμένος είναι να το υποστηρίξει: “συζητούσαμε για τη σύνδεση με πλοίο και τώρα καταφέραμε να εγκαινιάζουμε μια αεροπορική σύνδεση. Η Σμύρνη για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ένας απλός χώρος διακοπών. Οι δύο πόλεις είναι αδελφές, με μάνα την Κωνσταντινούπολη” είπε χαρακτηριστικά.
Σε ανάλογο πνεύμα και ο ομόλογός του της Σμύρνης που, παρόλα αυτά, ζήτησε να μην ξεχαστεί και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ellinair Γιάννης Μουζενίδης, ενώπιον, μεταξύ άλλων και του υπερήφανου ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις, αναφέρθηκε στη σημασία της σύνδεσης για τις δύο πόλεις και στις προοπτικές αυτού του νέου εγχειρήματος της ellinair. Στις δραστηριότητες της ellinair καθώς και στις τεχνικές λεπτομέρειες της σύνδεσης, αναφέρθηκε ο Σταύρος Δαλιάκας, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

grtrnews.com

Οι πτήσεις

Αναλυτικά οι πτήσεις έχουν ως εξης:

– EL 1880 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18:00 και άφιξη στη Σμύρνη στις 19:00 κάθε Τρίτη

– EL 1881 Αναχώρηση από Σμύρνη στις 20:00 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 21:00 κάθε Τρίτη

– EL 1880 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 10:00 και άφιξη στη Σμύρνη στις 11:00 κάθε Σάββατο

– EL 1881 Αναχώρηση από Σμύρνη στις 12:00 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 κάθε Σάββατο

Τα αεροσκάφη που θα εκτελούν το παραπάνω δρομολόγιο είναι τύπου AVRO RJ-85, με χώρα παραγωγής την Μεγάλη Βρετανία και χωρητικότητα 96 ατόμων (90 οικονομικής και 6 πρώτης θέσης). Το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 90 ευρώ για απλή διαδρομή και 165 ευρώ μετ” επιστροφής αντίστοιχα. Αυτό το διάστημα, θα διατεθούν αρκετά εισιτήρια με ειδική προσφορά, γύρω στα 50 ευρώ.

tourismlobby