Παραγωγός, γόνος πλούσιας οικογένειας, πήρε εκατομμύρια για ταινία και το έσκασε με τα λεφτά

Τα λεφτά τους «κλαίνε» φίλοι και συγγενείς ενός κινηματογραφικού παραγωγού, ο οποίος τους έπεισε να επενδύσουν εκατομμύρια

σε μία ταινία του, αλλά το έσκασε με τα χρήματα.

Ο Φέλιξ Μπούργκαρντ Βόσεν, γόνος πλούσιας οικογένειας της Αυστρίας που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία, είναι στο επίκεντρο διεθνούς ανθρωποκυνηγητού καθώς 26 από τους ανθρώπους που είχαν επενδύσει στην ταινία του προσέφυγαν στο δικαστήριο, απαιτώντας να πληρώσει 45 εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα, υπάρχει ο φόβος ότι οι άνθρωποι τους οποίους εξαπάτησε είναι ακόμη περισσότεροι και για αυτό ξεκίνησαν διεθνή έρευνα για τον εντοπισμό του, μεταξύ άλλων δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο YouTube όπου ζητούν πληροφορίες για το πού βρίσκεται.

Ο Βόσεν, ο οποίος ήταν παραγωγός των ταινιών «I Anna» με την Σαρλότ Ράμπλινγκ και «The Sweeney», εθεάθη τελευταία φορά στις 3 Μαρτίου, όταν επιβιβάστηκε σε πτήση από το Λονδίνο προς τη Ζυρίχη, όπου μένει και είναι το γραφείο του. Κατά τα φαινόμενα, άφησε όλα του τα υπάρχοντα φεύγοντας από το σπίτι που διατηρεί στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως και οδηγίες να καταστραφούν όλα τα έγγραφα που βρίσκονταν εκεί, πριν από την αποχώρησή του. Ενταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε στην Ελβετία, όπου έκανε τις περισσότερες δουλειές του, ενώ στην έρευνα μετέχουν τόσο η Σκότλαντ Γιαρντ, όσο και το FBI, την ώρα που έχουν «παγώσει» οι λογαριασμοί του σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ζυρίχη, με δικαστική εντολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους επενδυτές που εξαπάτησε ο Βόσεν, οι περισσότεροι είναι και φίλοι του. «Μετά από τόσα χρόνια φιλίας, δείπνων και διακοπών, ποτέ δεν αμφισβήτησα την ειλικρίνειά του. Εξαφανίστηκε με τις οικονομίες μιας ζωής», είπε ένας από αυτούς, ο 52χρονος σκηνοθέτης Ρέι Στίβενς, ο οποίος έχασε πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες.

Από τη στιγμή της εξαφάνισής του, τα μοναδικά σημάδια που έχει δώσει ο Βόσεν ήταν δύο απολογητικά γραπτά μηνύματα που έστειλε στην πρώην σύντροφό του, Σοφία Ραφάατ, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια. «Λυπάμαι πολύ, ποτέ δεν ήθελα να σε πληγώσω και πάντα νόμιζα ότι θα το διορθώσω στο τέλος, αλλά απλά συνέχισε να γίνεται ολοένα και χειρότερο», της έγραψε δύο εβδομάδες μετά από την αναχώρησή του από το Λονδίνο. Ολα αυτά από έναν άνθρωπο που ανήκει σε οικογένεια που διατηρεί ένα ράντσο στην Αργεντινή, ένα σπίτι στην Ελβετία και ένα κάστρο στη Γερμανία μεταξύ άλλων.

Κάποιοι εκτιμούν ότι πλέον έχει υιοθετήσει νέα ταυτότητα και πως κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος.

Πηγή:iefimerida.gr