Επίσημη άρνηση του Ευρωκοινοβουλίου προς το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η απάντηση

 

eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσημη άρνηση του Ευρωκοινοβουλίου προς το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η απάντηση μας

Λάβαμε την Παρασκευή 09/10 και την επίσημη άρνηση, της επικεφαλής της επιτροπής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη, και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου (Γαλλίδας Ευρωβουλευτή), κας. Sylvie Guillaume, να παραστούμε στην τελετή βράβευσης και να ενημερώσουμε τους παριστάμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας αλλά και για τον απαράδεκτο αποκλεισμό 3,000,000ανασφάλιστων Ελλήνων από την πρόσβαση τους σε αυτό.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ιατρείου μας απάντησε στην κα.  Guillaume με το παρακάτω μήνυμα, συμπεριλαμβάνοντας το δελτίο τύπου μας που είχαμε δημοσιεύσει λίγο μετά την άρνηση μας να παραλάβουμε το βραβείο στις 11/09 στην Αθήνα.

Τονίζουμε ότι την Πέμπτη το πρωί θα δοθεί συνέντευξη τύπου εντός του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», όπου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που προσπάθησε η κα. Guillaume να αποκρύψει από τους Ευρωπαίους πολίτες.

Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες για το ακριβές πρόγραμμα.  Επίσης θα παρακαλέσουμε οποιονδήποτε δημοσιογράφο ή πολίτη θέλει να παραστεί στην συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, να έρθει άμεσα σε επαφή με τους Ευρωβουλευτές που διοργανώνουν την εκδήλωση, την κα. Κωνσταντίνα Κούνεβα ( email kostadinka.kuneva@europarl.europa.eu ) και τον κ.  Δημήτρη Παπαδημούλη ( email dimitrios.papadimoulis@europarl.europa.eu).

Τονίζουμε ότι στην εκδήλωση θα προσκαλεστούν όλοι οι Ευρωβουλευτές(ανεξάρτητα από πιο κόμμα προέρχονται) και ήδη έχει δηλώσει ότι θα πάρει μέρος η Πρόεδρος των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με αντιπροσωπία από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως και πολλοί φίλοι από τις Βρυξέλλες και την Γερμανία, αλλά και εθελοντές του ιατρείου μας.

Τέλος, θέλουμε να γίνει στη Γαλλία όσο πιο γνωστό γίνεται η απαράδεκτη και ταπεινωτική (προς όλους τους Έλληνες) στάση της κυρίας Sylvie Guillaume.  Μόνο έτσι θα γίνει μάθημα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ότι Δημοκρατία σημαίνει να μπορεί να ακουστεί και η διαφορετική άποψη Αλλιώς θα αφήσουμε αυτό το σκοτεινό δημιούργημα που πάνε να στήσουν κάποιοι στην Ευρώπη, να γιγαντωθεί και να μας καταπιεί όλους.

Ακολουθεί η μετάφραση του μηνύματος και πιο κάτω η αλληλογραφία μας στα Αγγλικά.

+++

Αγαπητή κυρία Sylvie Guillaume,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας με το οποίο μας ενημερώσατε ότι λόγω της άρνησης μας να παραλάβουμε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, δεν θα μας επιτρέψετε να παραβρεθούμε στην εκδήλωση απονομής του στις Βρυξέλες, εξηγώντας μας στη μήνυμα σας ότι «Η εκδήλωση και η βράβευση είναι μια ειδική περίσταση, που σκοπεύει να τιμήσει όλους τους νικητές (συνολικά 47 φέτος) και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό.».

Αυτός ο άλλος σκοπός στον οποίο αναφέρεστε έχει προφανέστατα να κάνει με τους λόγους για τους οποίους αρνηθήκαμε το βραβείο και μπορούμε υποθέσουμε ότι δεν θέλετε να γίνουν γνωστοί στους υπολοίπους που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Είναι ειρωνεία της τύχης, αφού είσαστε ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών – και το πολιτικό σας υπόβαθρο θα έπρεπε κανονικά να σας έχει φέρει σε επαφή με τον αγώνα που δίνουν οι πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες για να επιβιώσουν στην κοινωνία που ζούμε, ότι εσείς από όλους μας αρνείστε την δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας από το 2010.  Γιατί είναι αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν δημιουργήσει τις περιστάσεις που έχουν οδηγήσει 3 εκατομμύρια Έλληνες στον αποκλεισμό από υπηρεσίες υγείας, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στην απόγνωση και αρκετούς στον θάνατο, και ακόμα και γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει να βλέπουν τα μωρά τους να τα κρατάνε δημόσια μαιευτήρια ως ενέχυρο γιατί δεν είχαν να πληρώσουν (άρθρο του BBC http://www.bbc.com/news/magazine-18073793 ).  Και είναι ακριβώς λόγω αυτών των σκληρών πολιτικών που δημιουργήθηκε το ιατρείο μας, αλλά και άλλα 40 κοινωνικά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα, τα τελευταία 4 χρόνια.

Τα γεγονότα που δεν θέλετε να ακουστούν στις Βρυξέλες, στις 14-15 Οκτωβρίου, έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό εδώ το δελτίο τύπου με τίτλο Το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ε.Κ. –http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/09/11/vraveush-2/ όπου εξηγούμε γιατί δεν παραλάβαμε το βραβείο, σας το αντιγράφουμε εδώ παρακάτω:

+++
Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μας απονείμει το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη για το 2015, ως αναγνώριση  του αγώνα που κάνουμε 4 σχεδόν χρόνια για τον εγκαταλειμμένο από την επίσημη Πολιτεία άνεργο – ανασφάλιστο ασθενή και για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο αγώνας όμως δίνεται από εμάς επειδή  οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, στην χώρα μας είναι απόρροια των πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), έχει οδηγήσει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 3 εκατομμύρια άπορων και εξαθλιωμένων άνεργων πολιτών.

Η Ευρώπη για εμάς, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες,  θα μπορούσε να είναι το σπίτι μας. Μιλάμε για την Ευρώπη των λαών, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.  Εμείς αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αυτήν αποζητούμε. Με λύπη μας όμως βλέπουμε μια Ευρώπη χαμένη  στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των οικονομικών και τραπεζικών συμφερόντων. Με λύπη  διαπιστώνουμε ότι η προτεραιότητα της είναι να βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιδιωτικές τράπεζες ενώ  παράλληλα πιέζει για την μείωση, πάνω από 50% σε σχέση με το 2009, των προϋπολογισμών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.

Bάσει στοιχείων του Ινστιτούτου Prolepsis, η μαζική φτωχοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού οδήγησε:

– 6 στους 10 μαθητές σε 64 σχολεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
– Το 61% των μαθητών στα παραπάνω σχολεία έχουν ένα γονιό χωρίς δουλειά, ενώ το 17% των οικογενειών δεν είχε κανένα γονιό που να εργάζεται.
– 11% από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα και το 7% είχε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από μια βδομάδα κατά το έτος 2014, ενώ το 3% ζούσε ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
– 406 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια το 2014 για να σιτίσουν τους 61,876 μαθητές τους.
– 1,053 σχολεία έχουν κάνει αίτηση φέτος για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», ώστε να λάβουν σίτιση οι 152,397 μαθητές τους εκ των οποίων σήμερα μόνο οι 15,520 μαθητές σε 150 σχολεία έχουν συμπεριληφθεί.
– 42,727 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς όλης της χώρας και το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.

Βάσει μελέτης του «Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» της Βουλής:

– 3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432 ευρώ το μήνα ανά άτομο)
– 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (233 ευρώ το μήνα ανά άτομο, που σημαίνει ακραία φτώχεια)
– Δηλαδή το 58% του Ελληνικού πληθυσμού, 6,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτή η Ευρώπη, που θέλει να μας βραβεύσει, φαίνεται να μην ενοχλείται για όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από τους χιλιάδες θανάτους ανασφάλιστων συμπολιτών μας.  Θανάτους που θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί έρχονται επιπλέον μειώσεις, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά 933 εκατομμυρίων ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Θα ήταν υποκριτικό εμείς να παραλάβουμε ένα βραβείο όταν αυτή η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στα υποσιτισμένα βρέφη, στους νεκρούς καρκινοπαθείς ασθενείς, στα γεμάτα απελπισία βλέμματα των ασθενών που υποφέρουν, των μανάδων  που μας εξιστορούν ιστορίες τρομακτικής εγκατάλειψης αφού καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ελάχιστη τροφή για άλλη μια χρονιά.

Τα λόγια του εκπροσώπου μας γιατρού Γιώργου Βήχα ήταν ξεκάθαρα «Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι νεκροί και ασθενείς που στέκονται ανάμεσα μας, μας κοιτούν στα μάτια και δε μας επιτρέπουν να δεχτούμε αυτό το βραβείο«.

Δεν γυρνάμε την πλάτη μας στην Ευρώπη ούτε στους Ευρωπαϊκούς λαούς που στέκονται εντυπωσιακά αλληλέγγυοι!  Είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε την πλάτη μας στους πολιτικούς και στους θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως λογιστικά νούμερα. Αντιμετώπιση που εδώ και 5 χρόνια εξελίσσεται σε  ντροπή  για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.  Το σίγουρο είναι ότι αυτή βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα και αν αυτό το βραβείο σήμαινε κάτι τέτοιο θα ήμασταν ευτυχείς να το παραλάβουμε.

Σήμερα  προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε  με στοιχεία το τι σημαίνει να είσαι ανασφάλιστος στην παρουσίασή μας στο Ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Βουλής στην Αθήνα.  Δεν αποδεχθήκαμε το βραβείο αφού οι ασθενείς μας συνεχίζον να βιώνουν την ίδια και χειρότερη κατάσταση ακόμα και σήμερα.  Στο ταξίδι μας στις Βρυξέλλες, σε ένα μήνα περίπου θα ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους πολίτες, σχετικά με όσα βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της λιτότητας!

Έχει μεγάλη σημασία αυτή η βράβευση να μετατραπεί σε μήνυμα ανθρωπιάς με απτά αποτελέσματα στην αλλαγή πολιτικών και δυνάμωμα της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων πολιτών.

+++

Αυτά είναι τα δεδομένα που δεν θέλετε εσείς κα. Guillaume, αλλά και οι συνάδελφοι σας, να γίνουν δημοσίως γνωστά.  Και είναι λόγω ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς που γυρίζουμε την πλάτη μας σε εσάς και δεν θέλουμε να παραλάβουμε το βραβείο.

Ελπίζουμε αυτή σας η άρνηση, να παραβρεθούμε στην εκδήλωση, να γίνει γνωστή στους Γάλλους δημοσιογράφους, όπως και η υποτιμητική σας στάση απέναντι μας – τους 300 εθελοντές που έχουν προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, φάρμακα και παιδικές τροφές σε 46,000 περιπτώσεις τα τελευταία 4 χρόνια – και έτσι να την μάθουν οι Γάλλοι πολίτες.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Σιδέρης
υπεύθυνος επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

———- Forwarded message ———-
From: Christos Sideris <christos.sideris@gmail.com>
Date: 10 October 2015 at 21:06
Subject: Re: Your decision to refuse the European Citizen’s Prize
To: sylvie.guillaume@europarl.europa.eu
Cc: DGCOMM-Citizen’s Prize <CitizensPrize@europarl.europa.eu>, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού <mkiellinikou@gmail.com>

Dear Ms. Sylvie Guillaume,

Thank you for your email informing us that due to our refusal to accept the European Citizen’s Award, we will not be allowed to take part in the event in Brussels, simply because as you say in your email «The event and the ceremony is a special occasion, intended to honor all the winners (47 this year) and should not be taken over for another purpose.».

This other purpose that you mention obviously has to do with the reasons why we have refused the award in the first place and we can only assume that you do not want them to be known to the rest of the participants at the ceremony.  It is indeed ironic, since you happen to be a Women’s rights activist and especially because of your political background you should have been given a lot of insight into the struggle of the most vulnerable parts of our society to survive, that you of all are denying our right to express our opposition to the neoliberal policies which are applied in our country since 2010.  It is these neoliberal policies which have created the circumstances that have led 3 million Greek people being cut off from any kind of health care, driving a lot of them into total despair and in many cases death and even pregnant women having their babies kept as collateral by public hospitals until they had money to pay (BBC article http://www.bbc.com/news/magazine-18073793 ). It is because of these hard and cruel policies, that our community clinic- as well as 40 more on a national level – have been created in the past 4 years.
The facts which you do not want to be heard on the 14-15th of October in Brussels are the ones mentioned in our press release titled Metropolitan Community Clinic of Elliniko rejects the European Parliament Prize where we explain why we have rejected the award, you can read it here below:

+++

«The European Parliament has taken the decision to grant us the Prize of The European Citizen for 2015, as a symbol of recognition for our four year struggle  for a fairer society for  the unemployed – uninsured people that have been neglected by the Greek state during the Greek crisis. This struggle is for  the three million people in Greece without social security, without employment  and in utter poverty,  as a result of  the politics of austerity being imposed by the IMF together with the European Central Bank and the European Union.

For us and for the most of the Greek people, Europe is our home. A home full of people of understanding and  solidarity. This is the Europe that we believe in and wish for.  Much to our regret,  we  come across a Europe lost in bureaucratic cogwheels and banking interests.  Much to our dismay, we see that Europe’s top priority is to find billions of Euro for private banking while, at the same time, a fifty per cent budget cut  is being imposed on Greek Health Care System, in relation to year 2009.

According to Prolepsis Institution Data, the massive impoverishment of a large portion of the Greek people led to:
•    6 out of 10 students in 64 schools of Athens have urgent nutritional needs
•    61 per cent of students in 64 schools have one unemployed parent whereas 17 per cent of the families, have  no working parent at all.
•    11 per cent of the students are uninsured and 7 per cent of them, have lived for a week without electricity during 2014.  3 per cent lived in a house with no electricity whatsoever.
•    406 schools in Greece received financial aid in order to fulfill basic nutritional needs for 61,876 students.
•    This year 1,053 schools have applied for a food aid program called “Nutrition” so that 152,937 students can be covered for their basic nutritional needs. To date only 15,520 students have been approved.
•    42,727 questionnaires have been filled-in by parents to 23 prefectures in the country, and 54 per cent of the families need food aid.  21 per cent live in hunger.

Based on a Study of The Budget Office of the Greek Parliament :
•    3,8 million Greeks live very close to the poverty level (432 euro per person)
•    2,5 million Greeks live under poverty level (233 euro per person, per month, which means extreme poverty).  These data mean that 6,3 million Greeks, ( 58 % of the population,  live close to or under the poverty level.

The Europe that wants to grant us this award doesn’t seem overly concerned by this nor by the thousands of deaths of our fellow uninsured citizens, the number of whom will amount to an avalanche very soon since new budget reductions are on the way,  as a result of the Memorandum agreement,  most recently signed by the government that cuts a furthers 933 million Euro for the Greek Health Care System.

For us it would be utterly hypocritical, to receive such a prize when Europe pretends not to see the undernourished  babies, the uninsured  cancer patients  that end up dead,  the stories of famished families,  the people that live without food, water, electricity and food for another year.
Our representative and co-founder,  George Vichas  says : “The thousands of uninsured patients, the dead and the living, stand amongst us, and look us in the eye. And their look, kept on us,  will not allow us to receive this prize”.

We do not turn our back to Europe or to the European people who have shown great solidarity. We feel compelled to turn our back to all the institutions and their politicians, who treat people as numbers in accounting files, the European Parliament included.  This attitude is a shame on the European civilization and has to stop immediately. When that day comes, we would be most pleased to receive this award.

Today at the Greek office of the European parliament we have tried to explain, in detail what living in Greece without social security means.  We cannot accept this award because our patients continue to live on or under the poverty line,  and with every indication that the situation will worsen.  During our next visit to Brussels we will attempt a public awareness campaign regarding the Memorandum and the austerity politics, imposed in Greece.  It is of utmost importance that this award will only be carrying across a message an urgent need for a more humane attitude of greater solidarity amongst  the  European citizens.»

+++

These are the facts Ms. Guillaume that you and your colleagues do not want to be publicly known.  It is because of these kind of attitudes that we turn our backs on you and we do not want to receive this prize.

We do hope that your rejection of our attendance at the ceremony is picked up by French journalists and your derogatory attitude towards us – the 300 volunteers that have offered free primary health care, medicines and baby food on more than 46,000 occasions in 4 years – gets known to the French people.

Best regards,

Christos Sideris
communications officer of the Metropolitan Community Clinic at Elliniko

On 8 October 2015 at 13:41, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού <mkiellinikou@gmail.com> wrote:

———- Forwarded message ———-
From: GUILLAUME Sylvie <sylvie.guillaume@europarl.europa.eu>
Date: 8 October 2015 at 13:25
Subject: Your decision to refuse the European Citizen’s Prize
To: «mkiellinikou@gmail.com» <mkiellinikou@gmail.com>
Cc: DGCOMM-Citizen’s Prize <CitizensPrize@europarl.europa.eu>

Dear Sir,

I would like to inform you about the decision taken following your decision to refuse the European Citizen’s Prize during the national award ceremony on 11th September 2015.
I would like to recall you that you were informed about the award in June, your names were included in all communications on the list of the winners for 2015, including with the publication in the Official Journal of the European Union.

Despite this, neither me nor the Secretariat of the Prize had received notifications from you about your refusal of the prize, neither prior to the national ceremony nor until today.

As Chair of the Chancellery of the European Citizen’s Prize, together with my colleagues, I continue to recognize the valuable and well-deserving work of your both organisations, their activities being completely in-line with the spirit and award criteria of the Prize, so I fully regret your refusal of the Prize. Your opinion is thoroughly legitimate and I even share part of it. And you are perfectly entitled to refuse this Prize for the reasons described above.

However, given the fact that you refuse the Prize, I do not see it appropriate for you to participate to the central event in Brussels on 14th and 15th October. The event and the ceremony is a special occasion, intended to honor all the winners (47 this year) and should not be taken over for another purpose. And this has nothing to do with the quality of your action.

I have consulted with the MEP who nominated your organisation for the Prize – Mr Papadimoulis – on this subject, explaining my position. He agrees, together with Mr Kyrkos who nominated the “Social Kitchen”, that your organisation should not participate at the event, given the refusal of the Prize.

Therefore the Secretariat will contact you officially to announce that your travel and accommodation arrangements which had been organised ahead are no longer valid or covered by the European Parliament. The Secretariat will also find out about and go ahead with the administrative procedures to rectify the list of the winners or note your refusal of the prize in any other necessary form.

Best regards,

Sylvie Guillaume
Vice-Présidente du Parlement européen

Parlement européen
Rue Wiertz, 60 – B-1047 Bruxelles
Bureaux ASP 14 G 102/108/112
tel : +32 (0)2 284 74 33
sylvie.guillaume@europarl.europa.eu
Permanence parlementaire
1, place Louis Pradel F-69001 LYON
tel: +33 (0)4 78 98 74 23
contact@sylvieguillaume.eu
www.sylvieguillaume.eu

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com