Εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου στην Κοινότητα Σίδνεϊ. Oμόφωνη απόφαση των μελών του Οργανισμού κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση

Για την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, ορίστηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, με ομόφωνη απόφαση των μελών του Οργανισμού κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση την προηγούμενη Κυριακή, στο οίκημα του φορέα στο προάστιο Λακέμπα.

Στην Συνέλευση παρέστησαν πάνω από 100 μέλη και πολλές από τις ερωτήσεις τους εστιάστηκαν στα οικονομικά και την εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χάρης Δανάλης, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλους τους τομείς δράσης που αναπτύσσει ο φορέας, σημειώνοντας πως για άλλη μια χρονιά η Κοινότητα έφερε επιτυχώς σε πέρας τους καταστατικούς της στόχους, που είναι, μεταξύ άλλων, η παροχή υπηρεσιών πρόνοιας στην παροικία, η λειτουργία των σχολείων, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως Φεστιβάλ, Κινηματογράφος, θέατρο κ.λπ.

Ο ταμίας κ. Χρήστος Μπελέρχας, εστίασε στην οικονομική κατάσταση, συνοψίζοντας ότι η Κοινότητα ολοκλήρωσε το προηγούμενο έτος με συνολικό κέρδος περίπου $500.000.

Με πρόταση που κατέθεσαν μέλη, υπερψηφίστηκε η αύξηση της ετήσιας συνδρομής των μελών στα $10.00 και στα $5.00 για τους συνταξιούχους.

Συζητήθηκε πρόταση που είχαν καταθέσει πέντε μέλη για διενέργεια των εκλογών από την Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή (Australian Electoral Commission), αλλά όπως εξήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκλογική Επιτροπή αφού εξέτασε το Καταστατικό και τις άλλες πρόνοιες για ψηφοφορία στον οργανισμό, απάντησε αρνητικά στο αίτημα για πρακτικούς λόγους.

Κατόπιν τούτου, τις εκλογές θα διενεργήσει Εφορευτική Επιτροπή με επικεφαλής την Μαρία Χρυσάνθου, πρώην αντιπρόεδρο της Κοινότητας και μία εκ των πλέον έμπειρων στελεχών της.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις συζητήσεις που θα έχουν οι διάφορες πτέρυγες της Κοινότητας για τον καταρτισμό συνδυασμών/ψηφοδελτίων.