Σταθάκης για το πόθεν έσχες! Δεν έκρυψα 1 εκατ. ευρώ γιατί έκανα συμπληρωματική δήλωση

Μετά τη θύελλα για τον υπουργό που είχε ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και την εμπλοκή στην υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη, ο υπουργός Οικονομίας αποφάσισε να κάνει μία γραπτή δήλωση για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Σταθάκης δηλώνει πως παρέμενε σιωπηλός γιατί όπως επισημαίνει ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά σημειώνει μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τα μέσα έκρινε σκόπιμο να μιλήσει.

Ο κ. Σταθάκης δηλώνει πως και οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες είναι απόλυτα πλήρεις και δεν αποκρύβεται κανένα στοιχείο, σημειώνοντας πως τον Ιούνιο του 2012 που εκλ΄χθηκε βουλευτής η δήλωσή του ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής.

Αυτό που προκαλεί βέβαια εντύπωση είναι πως ενώ παραδέχεται ουσιαστικά πως έλειπε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη δήλωση πόθεν έσχες, αναφέρει πως όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα τότε θεώρησε σκόπιμο και κατά πλεονασμό να καταθέσει και συμπληρωματική δήλωση. Αυτή η φράση που χρησιμοποιεί “κατά πλεονασμό” υποδηλώνει πως ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση ή πιο λαϊκά “μας έκανε χάρη”.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

Απόλυτα πλήρεις, χωρίς να αποκρύβεται κανένα στοιχείο, ήταν και οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

“Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής”.