Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός

Αθήνα.

Ενώ τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τα Προαπαιτούμενα στη Βουλή, την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μέσω του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ανέθεσε στον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει από την κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, μετά τη διπλή εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η κ. Σαββαΐδου θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

Αντίθετα,  πλήρη κάλυψη παρείχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δύο Υπουργούς τους, κ. κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη. Ο πρώτος εγκαλείται ότι “ξέχασε”να δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του 2012 ποσόν ενός εκατομμυρίου ευρώ και ο δεύτερος ότι εξακολουθεί και σήμερα να έχει στο όνομά του μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρίας.

“Με προκαλείτε -είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας-  διότι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική το ίδιο έτος και τα επόμενα χρόνια πλήρωσε για αυτά τα ποσά. Να μιλήσουμε για ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί; Να μιλήσουμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο του κυρίου Τσουκάτου που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Αν υπάρξουν στοιχεία, τότε θα υπάρξει ίση αντιμετώπιση. Δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες της κυβέρνησης οι κρατικοδίαιτοι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.