ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 4-0, Πανιώνιος – Καλλονή 2-0, Πλατανιάς – Πανθρακικός 4-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ 4-0

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του σε ένα ακόμη ντέρμπι του πρωταθλήματος, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 4-0. Η «Ένωση» άντεξε για περίπου μισή ώρα (28’ Μποτία 1-0), ενώ στην επανάληψη αρκούσε ένα οκτάλεπτο ξέσπασμα στο 70′ με τον Ιντέγε και στο 78′ με τον Φορτούνη, ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ στο 93′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 7×7 στο πρωτάθλημα και αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά από τους διώκτες τους. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» αν εξαιρεθούν ορισμένες καλές εμπνεύσεις στο πρώτο μέρος, δεν έφτασαν σε επίπεδο απόδοσης που να δικαιολογεί τις απαιτήσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Από το 10ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα αμυντικό λάθος των παικτών του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα και το πρώτο σουτ προς την εστία του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό όμως να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει.

Σιγά-σιγά η ΑΕΚ άρχισε να κυκλοφορεί ακόμη καλύτερα τη μπάλα. Στο 27ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση με τον Πλατέλλα να κάνει το διαγώνιο σουτ από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, η γρήγορη επίθεση από τους παίκτες του Σίλβα έφερε τον Ιντέγε σε θέση βολής. Ο Νιγηριανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε οργανωθεί έκανε το σουτ με τον Μπαρόχα να παραχωρεί το κόρνερ. Από την εκτέλεση του Ντομίνγκες σε αυτό ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 28ο λεπτό.

Ψυχολογικά ο Ολυμπιακός ανέβηκε αλλά η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε τόσο από το τέρμα που δέχθηκε. Ακολούθησε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και τους παίκτες του Δέλλα να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο. Καλύτερη στιγμή για την Ένωση ήταν αυτή του 36ου λεπτού. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο και μπήκε στην περιοχή, παρά την πίεση του Σιόβα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το σουτ. Αντίθετα, έχασε την ισορροπία του και ο Σαλινο που ήταν κοντά στη φάση έδιωξε τη μπάλα.

Η πτώση του παίκτη της ΑΕΚ στο έδαφος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τους υπεύθυνους της ομάδας για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είχαν προηγηθεί μια φάση με τον Αραβίδη η οποία σταμάτησε σωστά μετά από οφ-σάιντ που καταλόγισε ο διαιτητής.

Σαν να μην είχε σταματήσει το παιχνίδι στο ημίχρονο, συνεχίστηκε αυτό στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου. Ο ρυθμός γρήγορος, τους παίκτες να αγωνίζονται με πάθος και να προσπαθούν να πιάσουν απροετοίμαστες τις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου. Η ΑΕΚ είχε περισσότερες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα στο 58ο λεπτό ο Μπαρμπόσα μετά από καλή ενέργεια του Ντιντάκ, καθυστέρησε και όταν έκανε το σουτ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν.

Ο Δέλλας πέρασε τον Μπουονανότε στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Η αποχώρηση του Σιμόες στοίχησε στην Ένωση η οποία στη συνέχεια φάνηκε να «κόβεται» στα δύο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός με γρήγορες επιθέσεις. Στο 66ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Ντομίνγκες να σημαδεύει το δοκάρι σε κεφαλιά που έκανε μετά από σέντρα του Σαλίνο.

Ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο Αργεντινός το πέτυχε ο Ιντέγε στο 68ο λεπτό. Δέχθηκε τη μπάλα με πλάτη στη μεγάλη περιοχή, γύρισε εξαιρετικά με πρόσωπο αποφεύγοντας τον Τζανετόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 75ο λεπτό ο Μπαρμπόσα είχε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στον αγώνα με το σουτ του τελικά μην βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει κενά αμυντικά και έτσι στο 78ο λεπτό σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού είδε και πάλι την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπαρόχα. Σκόρερ του τέρματος Φορτούνης, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα, μετά από πάσα του Ιντέγε που τον έβγαλε μόνο του. Το τελικό 4-0 το έκανε ο Φορτούνης με πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Γκάλο στον Ερνάνι.

Πηγή: sport-fm.gr

Οι αρχικές συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Ντουρμάζ, Ντομίνγκεζ και Ιντέγε.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

 

Πανιώνιος – Καλλονή 2-0

Την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανιώνιος, επικρατώντας εντός έδρας της Καλλονής με 2-0 – Και τα δυο τέρματα των “κυανέρυθρων” πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μπακασέτας – Τους 13 βαθμούς έφτασαν οι Νεοσμυρνιώτες, στους 5 και την προτελευταία θέση έμειναν οι νησιώτες

Ο Πανιώνιος μπήκε με… φόρα στην αναμέτρηση, κατάφερε να δείξει πολύ καλό πρόσωπο στο χώρο του κέντρου και να ανοίξει το σκορ στο 11′. Ο Καραμάνος πήρε την μπάλα στον άξονα από το λάθος του Αντέτζο και έκανε την πάσα στον Μπακασέτα, ο οποίος με συρτό σουτ από την περιοχή άνοιξε το σκορ

Η Καλλονή -αρχικά- δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, κάτι που δεν βοήθησε στο να αποκτήσει καλό ρυθμό το ματς, αφού οι Νεοσμυρνιώτες επαναπαύτηκαν στο τέρμα που πέτυχαν. Οι δυο αντίπαλοι έκαναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις και αρκετά φάουλ κι έτσι δεν καταφέραμε να δούμε κάποια απειλητική φάση στις αντίπαλες εστίες για το ημίχρονο, πέρα από το σουτ του Μπουμάλ στο 43′.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακής ποιότητας, με τον Πανιώνιο πάντως να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 67′ με τον Ανσαριφάρντ και τον Μπακασέτα να έρχεται ένα λεπτό αργότερα και να κάνει το 2-0 για τον πανιώνιο, με όμορφο γυριστό σουτ (έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα). Η Καλλονή είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 82′ για να… μπει στο ματς, αλλά ο Οικονόμου έδιωξε με σωτήρια προβολή το σουτ του Γιορέντε, ενώ ο αμέσως μετά ο Μπουμάλ σούταρε ψηλά από πολύ καλό σημείο και με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Μανούσος έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού των γηπεδούχων!

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ, Καραμάνος (Μασούρας 66′), Βιγιάλμπα (Ανσαριφάρντ 58′), Μπακασέτας (Χαλκιαδάκης 87′).
ΑΕΛ Καλλονής (Θεοδωρίδης): Χογκ, Κρολ, Ανστασιάδης (Γιορέντε 70′), Αντέτζο, Ολυκα, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς (Κλαντρούμπσκι 89′), Γεωργίου, Ελλακόπουλος (Μπαργκάν 46′), Μανούσος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4-0

Εύκολο έργο είχε ο Πλατανιάς απέναντι στον Πανθρακικό, στο ντέρμπι των ουραγών της Superlague, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε άνετα με σκορ 4-0 και πήρε το πρώτο της φετινό «τρίποντο», χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τους Θρακιώτες.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Τσουράκης, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Γουνδουλάκη, ενώ στο 15’ ο Μιλούνοβιτς έκανε το 2-0 με εκπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση, μετά από σέντρα του Γουνδουλάκη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου γκολ στο 60’, με σκόρερ και πάλι τον Μιλούνοβιτς, και δημιουργό και πάλι τον Γουνδουλάκη, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 88′ ο Ράμος από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του Αθανασιάδη σε σουτ του Μιλούνοβιτς.

Με τη νίκη αυτή ο Πλατανιάς έφτασε τους 5 πόντους, ενώ ο Πανθρακικός έμεινε στους 2 και είναι πλέον μόνος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.