Η Κυβέρνηση “τελειώνει” την επικουρική σύνταξη!

«Τέλος οι επικουρικές συντάξεις» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές».

«Η πρόταση η δική μου προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» σημείωσε.

«Από αύριο η Νέα Δημοκρατία, θα ασκήσει κάθε κοινοβουλευτικό δικαίωμα και δυνατότητα για να εμποδίσει αυτό που ειπώθηκε από τον υπουργό. Σήμερα έμαθαν 1.200.000 συνταξιούχοι Έλληνες ότι καταργείται η επικουρική τους σύνταξη. Περίπου 200 ευρώ το μήνα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό”.

«Συνιστώ να επανεξετάσει την απόφαση του. Θα μας βρει αντίθετους. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης, που είναι σημαντική βοήθεια για κάθε σπίτι», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος, απάντησε: «Η δική μου πρόταση είναι πράγματι για την ενσωμάτωση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης γιατί θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί καλύτερα το εισόδημα των συνταξιούχων.