ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 11ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) διοργάνωσε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 το 11ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στη Λευκόβρυση Κοζάνης. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετείχε με τη χορευτική της ομάδα στη μεγάλη αυτή γιορτή πολιτισμού.Κάντε κλικ για επιλογές
Στη διοργάνωση χόρεψαν πάνω από 2.500 χορευτές από τα 450 περίπου σωματεία που συγκροτούν την Π.Ο.Ε., σε ένα κατάμεστο από 4.000 και πλέον θεατές, κλειστό γυμναστήριο.
Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των αειμνήστων ποντίων, του ακαδημαϊκού Πολυχρόνη Ενεπεκίδη και του μεγάλου πολιτικού ανδρός και ιατρού Ιωάννη Πασαλίδη.
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων ανταποκρινομένη στην πρόσκληση της Π.Ο.Ε. να συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, χόρεψε τους χορούς «Αρχουλαμά», «Ούτσαϊ», «Τερς», «Τικ τρομαχτόν», και «Κοτσαγκέλ».Κάντε κλικ για επιλογές
Τη χορευτική ομάδα συνόδεψαν η γραμματέας του ΔΣ Νόπη Παπαδοπούλου, η ταμίας του ΔΣ Μαργαρίτα Τοπαλίδου, καθώς και μέλη και φίλοι του συλλόγου.
Το Διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά το χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Λέρα και τους χορευτές για την άξια εκπροσώπηση στο σημαντικό αυτό θεσμό.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γραμματέας
    Κοσμάς Αποστολίδης                                                                            Νόπη Παπαδοπούλου