Τρεις ομογενείς, ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους Αυστραλούς νεαρής ηλικίας

Ο 40χρονος Γιώργος Νάκας, ο 31χρονος Τιμ Δημητρίου και ο 39χρονος Νίκος Γεωργαλής είναι οι τρεις ομογενείς που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους Αυστραλούς νεαρής ηλικίας (40 ετών και κάτω), σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο του περιοδικού BRW.

Με περιουσία $102 εκατ., ο Γιώργος Νάκας από τη Βικτώρια, καταλαμβάνει την 20ή θέση του καταλόγου. Ο κ. Νάκας είναι συνιδιοκτήτης της επενδυτικής επιχείρησης Morgan Sachs Group. Συνέταιρος του κ. Νάκα είναι ο Gavin Fernandez, ο οποίος φέτος δεν βρίσκεται στον συγκεκριμένο κατάλογο καθώς είναι άνω των 40 ετών. Η εταιρία των δύο «λαμπρά πλουσίων» νέων, έχει επενδύσεις στους τομείς εμπορίας αυτοκινήτων, σε εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στην αγορά ακίνητης περιουσίας. Πάντως, η πιο προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα των δύο νέων είναι η επιχείρηση Dutton Garage Luxury Car, μία επιχείρηση εμπορίας υπερπολυτελών αυτοκινήτων με πελατολόγιο απ’ όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας της Dutton Garage είναι το γεγονός ότι το 2014 τα έσοδά της ξεπέρασαν τα $275 εκατ.

Την 33η θέση του καταλόγου καταλαμβάνει ο ανιψιός του πρώην μεγάλου αφεντικού του AFL, Ανδρέα Δημητρίου, Τιμ.

Ο Νίκος Γεωργαλής (δεξιά)

Ο Νίκος Γεωργαλής (δεξιά)

Ο Τιμ -η περιουσία του οποίου φτάνει τα $73 εκατ.-, είναι επικεφαλής σε παγκόσμια κλίμακα της εταιρίας Acquire Learning, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και την οποία δημιούργησε ο ίδιος πριν από τρία χρόνια με συνεταίρους τους Jesse Sahely, Damien Dau και John Wall. Ο Τιμ ήταν ο καταλύτης και πρωτεργάτης της εξάπλωσης της εταιρίας στην Αγγλία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι από το 2014 ο Τιμ «απασχολεί» και τον θείο του Ανδρέα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρία. Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Τιμ μπαίνει στον κατάλογο των πλουσιοτέρων νέων της χώρας.

Στην Καμπέρα ζει και… «χτίζει» την περιουσία -και όχι μόνο-, ο τρίτος ομογενής που βρίσκεται στον κατάλογο του BRW. Πρόκειται για τον 39χρονο Νίκο Γεωργαλή, ο οποίος βρίσκεται στην 36η θέση του καταλόγου και η περιουσία του φθάνει τα $72 εκατ.

Το πλούσιο λαμπρό μέλλον του ο Νίκος Γεωργαλής το «έκτισε», χτίζοντας μοντέρνα διαμερίσματα στην Καμπέρα, αλλά και ουρανοξύστες. Η Geocon είναι η οικοδομική εταιρία του κ. Γεωργαλή και αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη εταιρία έχει αναλάβει την κατασκευή του υψηλότερου κτιρίου της πρωτεύουσας, γνωστού ως Wayfarer στην περιοχή του Belconnen. Έτσι για την… «ιστορία» να αναφέρουμε ότι η Geocon αγόρασε πέρσι οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στον ουρανοξύστη Wayfarer, έναντι του ποσού των $22,1 εκατ. Η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται ως η δεύτερη ακριβότερη που έγινε ποτέ στην Καμπέρα για οικόπεδο.

Neoskosmos.com