Εντείνονται οι διεργασίες για την αυτοοργάνωση της Ομογένειας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το θέμα της ανάγκης για την αυτο-οργάνωση της Ελληνικής Ομογένειας, για το οποίο κατ΄ επανάληψη έχει αρθρογραφήσει η Panhellenic Post, έχει μπει για τα καλά στην ευθεία οδό των διεργασιών, επαφών και σχεδιασμών, καθώς έχει καταστεί πλέον κοινή συνείδηση, όπως αποκαλύπτεται και από πρόσφατο δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Ελληνική Φωνή” (Hellenic Voice) του Σικάγο, αναφερόμενο στις γνωστές (στους αναγνώστες της ΡΗΡ) επιστολές του προέδρου της Ομοσπονδίας Β. Καλιφόρνιας Θόδωρου Λαλιώτη και του π. Προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρυτάνων Ν. Αποστολόπουλου.

Και οι δύο προαναφερθείσες επιστολές των ομογενειακών παραγόντων συγκλίνουν στην ανάγκη δημιουργίας μίας νέας Ομογενειακής Οργάνωσης, έστω και εάν διαφοροποιούνται ως προς το εύρος, την αποστολή και την δομή της.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η “Ε.Φ.”, η ανάγκη για μια νέα οργάνωση έγινε επιτακτική μετά και από την “κατάντια του Εθνικού Συμβουλίου” στο οποίο καταλογίζει ότι “”τα τελευταία έξι χρόνια, ασθενούσε βαριά και ήταν στην «εντατική», είχε ατονίσει και χάσει τον προσανατολισμό του, το κύρος του, και την αποστολή του”, ενώ μετά το επί μία πενταετία καθυστερημένο Συνέδριο που πραγματοποίησε  τον Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον, (με ελλειπή συμμετοχή Ομοσπονδιών)  και την εκλογή στην Προεδρία του κ. Βασ. Ματαράγκα «ενταφιάστηκε» για πάντα!”, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Κοντά στις δύο γνωστές επιστολές των κ. Θ. Λαλιώτη (με αποδέκτη τον απελθώντα πρόεδρο Π. Κοτρώτσιο) και Ν. Αποστολόπουλου (απαντητική στον κ. Λαλιώτη) η “Ε.Φ” παρουσιάζει και μία τρίτη επιστολή. Εκείνη του του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Στυλιανού Μανή. Ο κ. Μανής  αποκαλύπτει ότι σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση των μελών της Ομοσπονδίας (29 Αυγούστου 2015) συνεζητήθη το θέμα της διατηρήσεως του θεσμού του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΣ (HANC) στις ΗΠΑ. Η απόφαση που ελήφθη, όπως αναφέρει, ήταν πως: “… διεπίστωσε ότι υπάρχει κατ΄εξακολούθηση και εσκεμμένως παραβίασις των κανονισμών και υποχρεώσεων που διέπουν το HANC ενώπιον των Ομοσπονδιακών και Πολιτειακών Αρχών των ΗΠΑ. Λαμβανομένου υπόψιν τας κρισίμους ώρας τας οποίας περνάει η γενέτειρα Ελλάς και η Κυπριακή Δημοκρατία, όπου ο ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΣ (HANC) θα έπρεπε να είναι συντονιστικός ώστε τοιουτοτρόπως η οργανωμένη ομογένεια να ήτο παρούσα. Έχουμε ενδείξεις και αποδείξεις (τας οποίας ημπορούμε να προσκομίσουμε ενώπιον των Αμερικανικών Δικαστικών Αρχών), ότι εσκεμμένως το άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο του HANC, πιεζόμενο από σκοτεινές δυνάμεις αποποιείται τας ευθύνας αυτού».

Εις επίρρωσιν των λεγομένων του ο κ. Μανής αποκαλύπτει και διάλογο που υποστηρίζει ότι είχε με τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Ν. Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα, ο οποίος, όπως αναφέρει ο κ. Μανής του δήλωσε: «το Εθνικό Συμβούλιο με τη νέα του ηγεσία, είναι ότι το χειρότερο έχει να επιδείξει η Ομογένεια στην μέχρι τώρα πορεία και δράση της».

 

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω εξελίξεων, έγκυρες πληροφορίες της ΡΗΡ επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη  διεργασίες στο περιβάλλον της ομογένειας ΗΠΑ με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύγκλιση, αμέσως μετά το νέο έτος, συνάντησης επιφανών ομογενειακών παραγόντων, από τις πέντε Ηπείρους, στην Νέα Υόρκη, για το συντονισμό των βημάτων προς την ίδρυση νέας παγκόσμιας ηγετικής οργάνωσης.