Η μάχη για την προεδρία της ΝΔ

Ιωάννινα

Την δέσμευση του «ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει, για την ζημιά που έκανε στην χώρα», εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, διατύπωσε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής στα Ιωάννινα.Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ διεμήνυσε στο πρωθυπουργό: «Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα μία κουβέντα. Καταλαβαίνω γιατί με στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα. Καταλαβαίνω, γιατί ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση προχθές εναντίον μου από το Γραφείο Τύπου του, γιατί μίλησαν εναντίον μου ο κ. Τσακαλώτος στην Βουλή, ο κ. Σταθάκης και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, που δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω. Είμαι τελείως βέβαιος ότι, δεν θέλει καθόλου ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγώ αρχηγός στην ΝΔ. Και θέλω να τους πω λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο. Πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην εκλεγώ αρχηγός στην ΝΔ, γιατί εάν εκλεγώ δεσμεύομαι, ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει για την ζημιά που έκανε στην χώρα».

Ο κ. Γεωργιάδης, άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, υποστηρίζοντας πως το φάντασμα του Grexit , έχει επανέλθει στα ευρωπαϊκά έντυπα και τις ευρωπαϊκές συζητήσεις παρά το νέο μνημόνιο, και επισήμανε πως αυτή την φορά, αν αποτύχουμε δεν θα υπάρξει νέα ευκαιρία.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παραπαίει. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το να κερδίζεις την εξουσία λέγοντας ψέματα δεν σε σώζει. Μπροστά του έχει να ψηφίσει μέτρα, όχι απλώς αντίθετα με το προεκλογικό του πρόγραμμα και την φιλοσοφία του κόμματός του, αλλά είναι επαχθή και επονείδιστα για να χρησιμοποιήσω μία παλιά έκφραση της κ. Κωνσταντοπούλου» .

Μεϊμαράκης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Αργολίδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.«Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι όμηρος και αιχμάλωτη των ιδεοληψιών της και δεν μπορεί να προχωρήσει τις αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση» τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές υπάρχει μια μεγάλη αγωνία και ανησυχία στους Έλληνες πολίτες, γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον η ΝΔ είναι όρθια. Θα επικαιροποιήσει την πρότασή της μετά τις 22 Νοεμβρίου και θα απευθυνθεί ξανά στους πολίτες, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έγινε δεκτός στην Αργολίδα, από τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό, πολιτευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος. Περιόδευσε στο Ναύπλιο και συναντήθηκε με νέους του κόμματος, ενώ μίλησε στο Εργατικό Κέντρο ‘Αργους, σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και φίλων της ΝΔ, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Πελοπόννησο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε και την πόλη της Νεμέας, ενώ αύριο, Τρίτη, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και την Τετάρτη θα μιλήσει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Μητσοτάκης

Το αίτημά του για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Πάτρα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του δημόσιου διαλόγου και τόνισε δεν κατανοεί εκείνους που μιλούν για δημιουργία εσωστρέφειας, ενώ υπογράμμισε ότι «την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική».

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά και να ξαναγίνει από συρρικνωμένο κόμμα, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, είπε ότι «το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών, είναι αν θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχουμε προδιαγράψει τα τελευταία χρόνια, ή θα τολμήσουμε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές».

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ένα πράγμα δεν διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι η ενότητα της μεγάλης μας παράταξης». Όπως πρόσθεσε, «οι καλύτεροι εγγυητές της ενότητας είναι τα μέλη της παράταξης» και σημείωσε ότι «όσο πιο πολλοί συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, τόσο πιο ισχυρή και ενωμένη θα βγει η ΝΔ».

Τσιτσικώστας

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Άρτα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτηρίζοντάς τη, ως «τη χειρότερη της μεταπολίτευσης».

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έταξαν τα πάντα στους πάντες και τώρα αναδιανέμουν ανέχεια και φτώχεια. Εμείς είμαστε η παράταξη που πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε», επισήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε πως «τώρα που διαλύθηκαν οι ψευδαισθήσεις, είναι η στιγμή για να αναδειχτεί η Κεντροδεξιά» και πρόσθεσε:

“Ήρθε η ώρα να δώσουμε στην κοινωνία πειστική αντιπρόταση. (…) Να εκφραστεί όλος ο κόσμος που σήμερα δεν εκφράζεται. Γιατί, αυτή είναι η αλήθεια, η μεσαία τάξη δεν εκφράζεται ούτε με αριθμούς, ούτε με λαϊκισμούς. Αλλά από λογικά βήματα για ένα νέο όραμα για τη χώρα. Από δουλειά, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια για να μπούμε σε μια πορεία προόδου. Να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη για να κινηθεί η αγορά. Δεν ηττηθήκαμε απλά επειδή εμείς λέγαμε την αλήθεια και οι άλλοι τα ωραία λόγια. Ηττηθήκαμε γιατί δεν μπορέσαμε να αναχαιτίσουμε τη λογική του ΠΑΣΟΚ, που ηγεμόνευσε όλη την μεταπολίτευση. Του πολιτικού συστήματος ΠΑΣΟΚ που γιγάντωσε τη διαφθορά, έκανε κανόνα την αναξιοκρατία, έκανε το κράτος κομματικό λάφυρο, ξόδευε απερίσκεπτα όλες τις ευκαιρίες της χώρας”.