Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος αποπλάνησε 10 μαθήτριες – Σοκάρουν οι καταγγελίες και η σύλληψή του!

Σαν βόμβα έσκασε στην τοπική κοινωνία η σύλληψη 51χρονου δασκάλου από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων, μετά από σχετικό ένταλμα, αργά χθες το βράδυ. Ο εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της πόλης, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «Αποπλάνησης παιδιών», «Προσβολής της γενετήσιας Αξιοπρέπειας», «Κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», «Ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής» και «Απειλής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας προηγήθηκαν καταγγελίες ανήλικης μαθήτριας, δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με τις οποίες, ο 51χρονος – που μάλιστα είναι και πατέρας – προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς και ακόλαστες πράξεις σε βάρος της, καθώς και σε βάρος 9 ακόμη ανηλίκων μαθητριών (ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα). Η μαθήτρια είχε μαζί της και εκπρόσωπο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιβεβαίωσε τα λόγια της μικρής. Αμέσως μετά κινήθηκαν οι διαδικασίες και ο 51χρονος συνελήφθη.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος απομακρύνθηκε από το σχολείο του, πριν από έναν μήνα, όταν οι ανήλικες μαθήτριες άρχισαν να τον καταγγέλουν. Τα παιδιά αρχικά φοβήθηκαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Όταν όμως το κορίτσι που πήγε στους αστυνομικούς αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του, τότε το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται.

Ο δάσκαλος φέρεται να πήγαινε τα θύματά του στη βιβλιοθήκη του σχολείου και αφού τα απομόνωνε τα θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Όλα αυτά συνέβαινβαν για μήνες, με τον 51χρονο να κάνει και διάφορα δώρα στα παιδιά, όπως γλυκά!

Όταν άρχισε να συζητείται η υπόθεση ο δράστης έκανε λόγο για παιδικά παραμύθια. Όμως η επιμονή των παιδιών έβαλε μπροστά το σχέδιο παρακολούθησής του. Τότε διαπιστώθηκε πως οι μαθήτριες έλεγαν την αλήθεια για τον αρρωστημένο εκπαιδευτικό!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, ο συλληφθείς δάσκαλός από το 2011 προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών, ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έδινε «χαρτζιλίκι» στα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές ορέξεις του, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιούσε απειλές σε βάρος των μαθητριών, ώστε αυτές να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να μην αποκαλύψουν τίποτα στους οικείους τους.

Είναι πολύ πιθανό εντός της ημέρας, να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του κατά τα άλλα εκπαιδευτικού, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.