Μεγάλο κέφι και σημαντικές δωρεές στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου Επιδαύρου Λιμηράς

Του Νίκου Σταματάκη

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιδαύρου Λιμηράς κ. Θόδωρος Παυλάκος με τις βραβευθείσες νεαρές Παναγιώτα Καλογήρου και Σπυριδούλα Ζολώτα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιδαύρου Λιμηράς κ. Θόδωρος Παυλάκος με τις βραβευθείσες νεαρές Παναγιώτα Καλογήρου και Σπυριδούλα Ζολώτα.

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου και κυρίως νεολαίας πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Επιδαύρου Λιμηράς στο εστιατόριο Λατέρνα στο Bayside του Κουίνς.

Η εξαιρετική ορχήστρα του εστιατορίου σε συνδυασμό με τα εκλεκτά εδέσματα και ποτά δημιούργησε από νωρίς πολύ κέφι στους πολυάριθμους παριστάμενους που τίμησαν δεόντως όλους τους ελληνικούς χορούς και το γλέντησαν με την ψυχή τους.  Το κέφι και ο ενθουσιασμός αποτελούν άλλωστε πολύχρονη παράδοση στους χορούς του συλλόγου.

Φέτος όμως ήταν η σημαντική παρουσία της νεολαίας που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παρόντες και έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.  Με τη ζωντάνια τους τα νέα παιδιά του συνδέσμου και της Ομογένειας έδωσαν νέο τόνο στους χορούς και τα τραγούδια και μια ιδιαίτερα φρεσκάδα στην όλη εκδήλωση.

Την νεολαία μάλιστα τίμησε ο σύνδεσμος για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις της στο πρόσωπο των δύο νεαρών κοριτσιών, της Παναγιώτας Καλογήρου και της Σπυριδούλας Ζολώτα που παρέλαβαν από τα χέρια του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θεόδωρου Παυλάκου τα τιμητικά βραβεία «Σπύρου και Μαργαρίτας Αβδούλου».

Εξίσου σημαντική αλλά και επίκαιρη ήταν η προσφορά όλων των κερδών της εκδήλωσης για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων και αναλώσιμων υλικών στο νοσοκομείο των Μολάων Λακωνίας το οποίο υποφέρει από σημαντικές ελλείψεις ακόμη και σε βασικά υλικά όπως οι γάζες.  Μέσα στη γενικευμένη οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο τομέας της υγείας υποφέρει ιδιαίτερα, ειδικά μάλιστα μετά την αφαίμαξη και των τελευταίων αποθεματικών των νοσοκομειακών ταμείων για την εξυπηρέτηση των δανείων της χώρας στις αρχές του 2015.

Τέλος αξιοσημείωτη ήταν η έκδοση καλαίσθητου φυλλαδίου προγράμματος αναμνηστικού της εκδήλωσης με την αναφορά όλων των Δωρητών καθώς επίσης των μελών του προεδρείου του Συνδέσμου και του μηνύματος του Προέδρου που εκτός των άλλων αναφέρθηκε στους ιδρυτές τους Νοσοκομείου των Μολάων, τους Επιδαυρολιμηρίτες ομογενείς του 1960.

http://mignatiou.com

Νέα Υόρκη, 2 Νοεμβρίου 2015