Οι Πόντιοι στους δρόμους- Άγρια επίθεση κατά Κουμουτσάκου από αγνώστους

Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντιακών Σωματείων στο Σύνταγμα. Ο ίδιος μίλησε στη Βουλή για επίθεση από χρυσαυγίτες που του επιτέθηκαν λέγοντας του: «τι τον κρατάτε τον Φίλη; Τι κάνατε εσείς για να παραιτηθεί; Όλοι ίδιοι είστε!». Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του περιστατικού και ενώ στο βήμα βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης.Άγρια επίθεση στον Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα - Τον χτύπησαν με μπουνιές και του έσκισαν τα ρούχα - Ματωμένος μίλησε στη Βουλή

Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα, όπου και έπεσε θύμα προπηλακισμού από άτομα που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων κατά του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος με προκλητικό τρόπο αμφισβήτησε τη Γενοκτονία των Ποντίων.

 

 

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των Ποντίων. Μία ομάδα ατόμων φορώντας κράνη, πλησίασαν τον βουλευτή τον χτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες με μπουνιές στο κεφάλι και του έσκισαν τα ρούχα που φορούσε.

Ο βουλευτής προσπάθησε να κατευθυνθεί προς τη διμοιρία των αστυνομικών, αλλά οι τραμπούκοι συνέχισαν να του πετούν ξύλα, μπουκάλια και πέτρες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στη μύτη.

 

 

Φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο πως κάποιοι αρχίζουν να του πετούν νερά, κάποιος τον πλησιάζει και του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο, με την αστυνομία να βλέπει τον συγκεκριμένο άντρα και να μην κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να τον συλλάβει.

 

 

Ο κ. Κουμουτσάκος κατάφερε τελικά να τρέξει προς τη Βουλή και να σωθεί, ενώ τα ακραία στοιχεία συνέχισαν να πετούν πράγματα προς το μέρος του. Εκείνη την ώρα, κατευθυνόταν προς την πλατεία Συντάγματος και άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος στα σκαλιά της Βουλής αντιλήφθηκε το επεισόδιο.

 

 

Τον αντιλήφθηκαν όμως και τα ακραία στοιχεία που άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς το μέρος του, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.

Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη Βουλή όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έσπευσε να εμφανιστεί στην Ολομέλεια, με τα σημάδια στο πρόσωπό του εμφανή.

Ο κ. Φίλης

«Δεν είμαι πολιτικάντης, δεν είμαι από εκείνους που αλλάζουν θέσεις, υποστηρίζω την εθνική θέση που αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων και από εκεί και πέρα δεν είμαι …καραγκιόζης πολιτικάντης να πω ότι δεν έχω πει τίποτα στη ζωή μου, καθαρά πράγματα» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε  από τη δήλωση του “στον ενικό” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Στη Δημοκρατία, καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει. Αυτό είναι γενοκτονία άποψης, είναι γενοκτονία για τη Δημοκρατία αν επιμένουμε οτι πρέπει να βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

«Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις»

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «διαστροφή των δηλώσεων που ήταν σαφείς» και «τηλεοπτικό τραμπουκισμό» που υπέστη.

Τόνισε επίσης  ότι «ρωτήθηκα και απάντησα με σαφήνεια ότι ως υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση της πολιτείας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ότι τιμώ τα θύματα, τιμώ τους ανθρώπους οι οποίοι έπεσαν θύματα εγκλημάτων της τουρκικής θηριωδία στον Πόντο και ότι σέβομαι τον πόνο των σημερινών απογόνων τους» σημείωσε.

«Αυτά τα είπα από την πρώτη στιγμή και είναι φτωχό και περιττό να συζητάμε για αυτό το ζήτημα» τόνισε. «Ρωτήθηκα, και δεν είχα εγώ την πρωτοβουλία, εάν έχω διαφορετική επιστημονική  άποψη, όχι πολιτική. Η πολιτική είναι σαφής και είναι της Βουλής».