Οι Τούρκοι αποθεώνουν τον Νίκο Φίλη!

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων και στις 16:00 στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση Ποντίων, ο τουρκικός Τύπος… “αποθεώνει” τον Νίκο Φίλη!

Δεν ήταν μόνο η δήλωση πως η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση, ήρθε και η αποκάλυψη πως από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου έχει… εξαφανιστεί η γενοκτονία των Ποντίων που ώθησε τα Ποντιακά Σωματεία να αποφασίσουν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης (05.11.2015) στο Σύνταγμα.

Και ενώ στην Ελλάδα ζούμε τη… “Φιλιάδα”, στην Τουρκία οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας γίνονται δεκτές με… αποθέωση. Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα του Τύπου στην Τουρκία.

«Μια γενναία κίνηση από τον Έλληνα υπουργό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και γράφει πως «ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λανθασμένη. Από επιστημονικής απόψεως δήλωσε δεν ήταν γενοκτονία».

Η εφημερίδα Zaman στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο «Είπε πως δεν υπάρχει η Γενοκτονία των Ποντίων και ξεσήκωσε την Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Bugün στην ιστοσελίδα της κάνει αναφορά στις δηλώσεις Φίλη και αναφέρει πως «ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως δεν υπήρξε η Γενοκτονία των Ποντίων». Η ίδια εφημερίδα γράφει πως το «ελληνικό Κοινοβούλιο με τον ισχυρισμό της σφαγής των Ποντίων τη 19η Μαΐου την έχει κηρύξει ως ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Με πληροφορίες και από τον Ελεύθερο Τύπο/NewsIt.gr