Συνελήφθη νεαρός για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Στη σύλληψη ενός νεαρού, ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα, προχώρησε η αστυνομία, ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Κρατική Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, καθώς και δύο φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών και δύο σουγιάδες. Πρόκειται για τον άνδρα με το μαύρο τζόκεϊ, που φαίνεται στο βίντεο το οποίο βγήκε στην δημοσιότητα, να χτυπάει με γροθιά τον βουλευτή και ένα ακόμη άτομο. Ο ακροδεξιός τραμπούκος με το τζόκεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σεσημασμένος για ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος αλλοδαπών. Η γυναίκα, όπως φαίνεται στα βίντεο, είναι πιθανότατα αυτή που έσκισε το σακάκι του κ. Κουμουτσάκου και τον χτύπησε με κλωτσιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συλληφθείς είναι ένας 24χρονος από το Αιγάλεω, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να αγκαλιάζει τον κ. Κουμουτσάκο και να τον οδηγεί προς τα ΜΑΤ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προστάτεψε τον βουλευτή και δεν τον χτύπησε, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία περιέχονται στην δικογραφία που σχηματίζεται.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων, ενώ οι οκτώ που προσήχθησαν αρχικά χτες το βράδυ, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.