Άνοιξε 3η ομογενειακή υπεραγορά, Mediterranean Foods, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η νέα υπεραγορά τροφίμων Mediterranean Foods, του ομογενή επιχειρηματία Βασίλη Τεντολούρη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κατάστημα 13.000 τετραγωνικών ποδών (6.500 στο κατάστημα και άλλα τόσα αποθηκευτικοί χώροι στο υπόγειο), όπου θα βρει κανείς πλήθος προϊόντων από την Ελλάδα, την Κύπρου, Βαλκανικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βρίσκεται στην καρδιά της Αστόριας – γωνία 23η Λεωφόρος και 35η Οδός, κοντά στο Ντίτμαρς – στη διεύθυνση 22-78 35 Street και διαθέτει πάρκινγκ για 15 αυτοκίνητα.Και 3η υπεραγορά Mediterranean Foods στην Αστόρια

Η υπεραγορά διαθέτει ελληνικό ζαχαροπλαστεία, με παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, αλλά και ευρωπαϊκά και αμερικανικά pastries, φρέσκιες ζεστές τυρόπιτες, σπανακόπιτες και μπουγάτσα καθώς και εκλεκτούς καφέδες.

Εκεί βρήκαμε τον καταγόμενο από το Βόλο ιδιοκτήτη των τριών πλέον καταστημάτων Mediterranean Foods στην Αστόρια, Βασίλη Τεντολούρη, που για 41 χρόνια εξυπηρετεί την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

«Φτάσαμε στο τρίτο κατάστημα και ξεκινήσαμε σήμερα για πρώτη μέρα. Είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε την Ομογένεια κι ελπίζω να μπορέσουμε να την ευχαριστήσουμε, γιατί νοιώθω ότι το κατάστημα αυτό της αξίζει και της ανήκει», είπε με εμφανές το «τράκ» ο κ. Τεντολούρης.

«Ξεκινήσαμε πριν 41 χρόνια σκαλί με σκαλί και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Τότε βέβαια μπροστά υπήρχε το σκοτάδι. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και μπορώ να μιλώ με ευχαρίστηση. Όμως όλα αυτά τα οφείλουμε στην Ομογένεια, η οποία στήριξε το Mediterranean Foods και το βοήθησε να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα», πρόσθεσε.

Πλην του νέου καταστήματος, υπάρχει το Mediterranean Foods I στη διεύθυνση 30-12 34 Street, Astoria και το Mediterranean Foods II στην Αgora Plaza (23-16 31st Street, Astoria).

Και στα τρία καταστήματα θα προσφέρεται όλο το μήνα 10% έκπτωση, για αγορές άνω των 50 δολαρίων. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Εκτελώντας χρέη ξεναγού, ο Βασίλης Τεντολούρης μας πηγαίνει πρώτα στο ζαχαροπλαστείο, με τεχνίτη ειδικευμένο και στην ελληνική, αλλά και στη γαλλική ζαχαροπλαστική.

«Πλέον δεν χρειάζεται οι πελάτες μας να πηγαίνουν εδώ κι εκεί. Θα βρουν εδώ τα γλυκίσματα, την τυρόπιτα, την μπουγάτσα και θα πιούν τον καφέ τους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων και σε πολύ καλές τιμές».

Στο νέο κατάστημα, πέραν των παραδοσιακών εκλεκτών προϊόντων από την Ελλάδα και την Κύπρο – μάλιστα για την Κύπρο υπάρχει ένα ολόκληρο διάζωμα – θα βρει κανείς μεγάλη γκάμα προϊόντων από τα Βαλκάνια, μεσογειακές χώρες και την Ευρώπη.

Το «μπαρ» με τις ελιές έχει διευρυνθεί με περισσότερες ποικιλίες, ενώ μία μοναδική πρωτοτυπία είναι πως ο πελάτης μπορεί να γεμίσει μόνος στο μπουκάλι το λάδι που προτιμά, επιλέγοντας από 6 εκλεκτά αγνά παρθένα ελαιόλαδα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Εχουμε φέρει έξι διαφορετικά ελαιόλαδα, χύμα, κι ο πελάτης μπορεί να τα βάλει μόνος του στο μπουκάλι, σε συσκευασία των 200, 500 και 750 ml. Οι ποικιλίες που προσφέρουμε είναι Κρήτης, Αγρινίου, Κολυμπάρι, Μονεμβασιάς, Καλαμάτας και για πρώτη φορά πωλείται στην Αμερική χύμα λάδι από την Κύπρο».

Το κατάστημα θα λειτουργεί τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τις Κυριακές από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Για πληροφορίες (718) 728-0266.

Α. Ζουπανιώτης

Πηγή:greeknewsonline.com