Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Πανούση

 Πολεμικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Γιάννη Πανούση
– Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στήνει… στον τοίχο τον πρώην υπουργό
– Ανακοίνωση έβγαλε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει “αστείες, χυδαίες και προσβλητικές” τις κατηγορίες για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία!
– Αφορμή ήταν οι αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση πως ηγετικά στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς ζητούσαν σσε συνομιλίες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν ευνοϊκά νομοθετήματα για τους ίδιους!
– Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει το μήνυμά του: “Δεν φοβάμαι”

Η υπόθεση με τις σοβαρότατες καταγγελίες του Γιάννη Πανούση πως δέχεται απειλές για την ζωή του και πως σε αυτό εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα που έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία, δεν λέει να κoπάσει! Σήμερα ο πρώην υπουργός κατέθεσε στον Εισαγγελέα και τόνισε πως έδωσε ονόματα, ωστόσο αυτά ήταν μόνο η αρχή!

Αφού από χθες υπήρχε μία ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Πανούση, σήμερα σειρά είχαν οι αποκαλύψεις του τελευταίου που προκάλεσαν “θύελλα” αντιδράσεων! Συγκεκριμένα ο Γιάννης Πανούσης φέρεται να κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, συνομιλούν στελέχη και όχι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και κυρίως με άτομα που έχουν αναπτύξει ηγετικό προφίλ!

Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμβαίνουν κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αν ισχύουν τίθεται μεγάλο θέμα για την ίδια την κυβέρνηση αφού όπως φαίνεται στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όχι μόνο παρτίδες με τρομοκράτες αλλά προσπαθούν να κάνουν και “εξυπηρετήσεις”!

Η ανακοίνωση της Γεροβασίλη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε ανακοίνωσή της εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό, ενώ βάζει σε εισαγωγικά τους “διαλόγους” που δίνει στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Πανούσης!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης.

Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.

Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης”

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης, αφού οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης. Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες“.

“Ατρόμητη” απάντηση Πανούση

Λίγη ώρα πριν, ο πρώην υπουργός, επανήλθε και με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ουσιαστικά τονίζει πως δεν φοβάται!

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του:

Μόνη ασπίδα μου η κοινωνία

Το’ χω ξαναγράψει..Δεν διαθέτω ακόντιο ή βέλη, γιατί δεν σκοπεύω να επιτεθώ σε κανένα. Αυτή η υπαρξιακή επιλογή δεν πρέπει όμως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ως γενική αμυντική στάση ζωής.

Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνων (προσωπικών και οικογενειακών).

Αυτά βιώνω κι αυτά πράττω τώρα. Για σας, για μας, για όλους”.

 

 

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Newsit.gr