Η Κρήτη θρηνεί για τον "Αβυσσινό" – Γνωστός και στην ομογένεια

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 84 χρονών, ένας από τους κορυφαίους βιολάτορες της Κρήτης, ο Γιώργος Αβυσσινός. Το πραγματικό όνομά του ήταν Γιώργος Σφακιανάκης, και έγινε γνωστός ως «Αβυσσινός», από παρατσούκλι που του είχε δώσει ο δάσκαλός του επειδή ήταν μελαχρινός.Η Κρήτη θρηνεί για τον

Ο Γιώργος Αβυσσινός γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1931 και ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρός – ενώ σε ηλικία 15 ετών έπαιζε στο καφενείο του πατέρα του στο Σκαλάνι του Ηρακλείου. Μετά το στρατό άνοιξε κρητικό κέντρο στο Σκαλάνι το 1970 και το 1974 στα Σπήλια Ηρακλείου, ενώ ως Κρητικός καλλιτέχνης, εκτός από τις εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις και πανηγύρια στο νησί αλλά και την υπόλοιπη χώρα, έκανε και περιοδείες στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Υπηρέτησε με πάθος την κρητική μουσική για μισό περίπου αιώνα, καταγράφοντας μοναδικές επιτυχίες. Παράλληλα, ηχογράφησε αρκετούς δίσκους μεταξύ των οποίων είναι οι: “Νυχτοξημερώματα”, “Κοντυλιές και τραγούδια της Κρήτης με τον Αβυσσινό» κ.ά.. Τιμήθηκε για την προσφορά του στην κρητική μουσική από τους δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνης, από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και από πολλούς συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σκαλάνι.