Πτώχευσε Αεροπορική εταιρία – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας της Εσθονίας Estonian Air αποφάσισε να τερματίσει τις δραστιότητές της από την 8η Νοεμβρίου, ύστερα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Estonian Air έλαβε κρατική επιχορήγηση, κάτι που είναι ασύμβατο με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς, και η οποία πρέπει να επιστραφεί, σύμφωνα με το traveldailynews.Φωτογραφία για Πτώχευσε Αεροπορική εταιρία - Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

“Η ομάδα της Estonian Air είναι εξαιρετικά υπερήφανη που είχε αξιόλογη συμμετοχή στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της Εσθονίας για πάνω από 24 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία μας έκανε μια μεγάλη μεταστροφή και με μεγαλύτερες χωρητικότητες (κατόπιων σχετικών συμβολαίων με προμηθευτές) αποδείξαμε ότι η Estonian Air μπορεί να γίνει μία αειφόρα και κερδοφόρα περιφερειακή αεροπορική εταιρεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της Estonian Air, τους πελάτες και τους συνεργάτες για αυτό το επίτευγμα. Παρ’όλα αυτά, οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού θεώρησαν ότι η κρατική επιχορήγηση που λάβαμε παραβιάζει τους κανονισμούς”, δήλωσε ο Jan Palmer, διευθύνων σύμβουλος της Estonian Air.

Η Estonian Air ιδρύθηκε το 1991. Η εταιρεία ανήκει στο κράτος κατά 97,34% και τον όμιλο SAS (2,66%). Η Estonian Air είναι μέλος του IATA (International Air Transport Association) από το 1992. Η βάσης της είναι το Αεροδρόμιο του Tallinn. Το 2014 η εταιρεία μετέφερε συνολικά 553.200 επιβάτες, ενώ απασχολεί περίπου 200 άτομα.