Ανεβαίνουν οι τόνοι και οι υπαινιγμοί στην υπόθεση Πανούση

Άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα, θα μεταβούν στον Άρειο Πάγο, σχεδόν πέντε ημέρες μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση τις οποίες και κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθεί μήνυση κατά του Γιάννη Πανούση για τον τρόπο με τον οποίο έκανε τις καταγγελίες. Στον Άρειο Πάγο θα μεταβούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας με συνεργάτες του αναρωτιόταν«Που το πάει ο Πανούσης». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «εγώ δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον Πανούση. Εγώ σε όλες τις φάσεις της υπουργίας του τον κάλυψα και μάλιστα ήρθα και σε αντιπαράθεση με στελέχη που διαφωνούσε ο κ. Πανούσης και κάλυψα τις ιδέες και τις πρακτικές του».

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα το πρωί δήλωνε ότι όλα αυτά πιθανά να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για να δημιουργήσουν κυβερνητικούς τριγμούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα. Η Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά επίθεση εναντίον του MEGA μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η κα Γεροβασίλη είπε ότι σοκαρίστηκε όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση για την υπόθεση Πανούση και η απάντηση των υπευθύνων του MEGA ήταν αρνητική. “Και γιατί να σας βγάλουμε; Για να βγάλετε λόγο;” είπε η κα Γεροβασίλη ότι της απάντησαν από το MEGA και έκανε λόγο για λογικρισία η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη.

Για την υπόθεση με τις καταγγελίες Πανούση η κα Γεροβασίλη είπε ότι οι επαφές με τους κρατούμενους γίνονται σε στιγμές κρίσης προκειμένου να αποτραπούν χειρότερες εξελίξεις. «Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια. Όμως, οι επαφές με τους κρατούμενους που έκαναν απεργία πείνας εκείνο το διάστημα γίνονταν προκεθιμένου να αποτραπεί κάποιος να πεθάνει. Οι κινήσεις καλώς έγιναν. Η κυβέρνηση νομοθετεί με τον τρόπο που πρέπει να νομοθετήσει», είπε.

Για τον Πάνο Λαμπρου είπε: «Ο Πάνος Λάμπρου διαψεύδει τους διαλόγους και εγώ τον πιστεύω. Ήταν συνεργάτης του υπουργείου αλλά τι σημασία έχει; Θα μπορούσε να είναι συνεργάτης του υπουργείου και σήμερα. Που είναι το πρόβλημα;»

Χθες με ανακοίνωσή της η κα Γεροβασίλη προανήγγειλε και προσφυγή της στην δικαιοσύνη:

«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης. Το MEGA αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση “γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;” Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο ο νομικός παραστάτης του κ. Πανούση, Βασίλης Αλεξανδρής, είπε ότι ανέβηκαν ανεξήγητα οι τόνοι. «Ο κ. Πανούσης δεν έχει υποβάλλει κάποια μήνυση και δεν κατονόμασε πρόσωπα. Απλώς όφειλε να καταθέσει στην δικαιοσύνη τα έγγραφα τα οποία ήρθαν στην αντίληψή του».

Για το αν ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου όλα όσα καταγγέλει ο κ. Πανούσης, είπε «Δεν είναι δυνατόν για θέματα ασφαλείας να μην είναι αυτονοήτως ενήμεροι κάποιοι».

Ο Γιάννης Πανούσης έκανε χθες μία δήλωση στον ΣΚΑΙ, που προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα, τόνισε: “Υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” με αποκάλεσαν “κατά… φαντασίαν Πρωθυπουργό”. Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;“.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τον τηλεοπτικό σταθμό χρειάστηκε να ζητήσουν από τον πρώην υπουργό να… επαναλάβει την δήλωση, αφού πρόκειται για μία από αυτές που συνήθως συνοδεύονται από τον χαρακτηρισμό… “βόμβα”.

Πηγή: newsIt.gr