Macy's, το πιο διάσημο κατάστημα της Νέας Υόρκης

Δεν είναι απλώς ένα μεγαλο-κατάστημα, είναι θεσμός της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για έναν εμπορικό χώρο 200.000 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο στην καρδιά του Μανχάταν και είναι η τρίτη μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν, μετά το άγαλμα της Ελευθερίας και το Empire State Building !

Το κατάστημα Macy’s βρίσκεται στην Herald Square του Μανχάταν, στη γωνία του Μπροντγουέι με την 34η Οδό. Στη Νέα Υόρκη έχει 10 ορόφους, αλλά είναι αλυσίδα καταστημάτων σε όλο τον κόσμο ενώ κατέχει και τα πολυτελή καταστήματα Bloomingdale’s της Νέας Υόρκης από 1994.


Εγινε ακόμη πιο διάσημο από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει κάθε χρόνο παρέλαση για το αμερικανικό Thanksgiving και να αφιερώσει τον όγδοο όροφο στον Αη Βασίλη κάθε Χριστούγεννα. Οφείλει επίσης το βαρύ όνομά του στις κυλιόμενες σκάλες από ξύλο, οι πρώτες των ΗΠΑ και οι οποίες λειτουργούν ακόμη και σήμερα.


Τέσσερα εκατομμύρια προϊόντα βρίσκονται προς πώληση στο κατάστημα. 100.000 αγοραστές περνούν καθημερινά την πόρτα του. Αλλά εκτός από τα ψώνια, το κατάστημα είναι το τρίτο πιο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, με τα εκατομμύρια τουρίστες.
Το Macy’s άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη το 1858 από τον Rowland H. Macy ο οποίος έκανε ένα μικρό μαγαζάκι με υφάσματα και κουμπιά λίγο παρακάτω. Μετακόμισε στο σημερινό κτίριο το 1902 και ένα ολόκληρο τετράγωνο κατεδαφίστηκε για να οικοδομηθεί το νέο κατάστημα.


Το 1947, η ταινία «Θαύμα στην 34η Οδό», με την Νάταλι Γουντ γυρίζεται μέσα στο κατάστημα και το Macy’s γίνεται θρύλος. Το πάτωμα με τα παιχνίδια γίνεται το όνειρο κάθε παιδιού στις ΗΠΑ.

Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει πάνω από 650 καταστήματα σε όλη τη χώρα και προσελκύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

 

Η επιρροή του Macy’s στη μόδα που φοράει η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων είναι τεράστια. Το 1949, όταν παντρεύτηκε η ντίβα του Χόλιγουντ Ρίτα Χέηγουορθ με τον πρίγκηπα Αγά Κάν, στο παλάτι του στην Κυανή Ακτή, φορούσε ένα ονειρικό νυφικό.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κοσμικές σελίδες και ίντερνετ αλλά η φωτό με το υπέροχο νυφικό της ντίβας ζάλισε την Αμερική. Ο ιδιοκτήτης του Macy’s είχε τότε μια ιδέα: να κοπιάρει το νυφικό, να φτιάξει μια τουαλέτα και να την πουλήσει μαζικά, προς 18,74 δολάρια το κομμάτι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα αποτελέσματα, όλες οι Αμερικάνες φόρεσαν το φόρεμα α λα Ρίτα: