"Χριστούγεννα του μίσους" ονειρεύεται ο έγκλειστος Νίκος Ρωμανός!

Ένα εξοργιστικό κείμενος ωμής βίας δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το οποίο υπογράφει ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκος Ρωμανός με τον συγκρατούμενό του, Παναγιώτη Αργυρό.

Το κείμενο που έγραψε από τις φυλακές ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για μαύρο Δεκέμβρη και προειδοποιεί με σωρεία τρομοκρατικών επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων.

Ο Νίκος Ρωμανός με πρωτοφανές θράσος καλεί σε μία εκστρατεία αναρχικών με το όνομα Μαύρος Δεκέμβρης, με την οποία θα γίνει η επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Και δεν μένει μόνο σε αυτό αλλά δίνει και κατάλογο ενεργειών που θα γίνουν, όπως να σπάσουν τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να κάνουν καταλήψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουν κείμενα ώστε να διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας και να τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά.

Και ο κατάλογος των απειλών δεν έχει τέλος. Μιλά ευθέως για ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, καλεί τους “ενδιαφερόμενους” να πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς, να γεμίσουν τους τοίχους της Αθήνας με συνθήματα, ακόμα και να σαμποτάρουν την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα και να λεηλατούν τις στολισμένες βιτρίνες.

Καλεί τους πάντες να ζωγραφίσουν με στάχτες, εννοώντας να κάψουν τα κτίρια των τραπεζών, των αστυνομικών τμημάτων, των πολυεθνικών, των στρατοπέδων, των τηλεοπτικών στούντιο, των δικαστηρίων, των εκκλησιών και των φιλανθρωπικών ομίλων.

Σύμφωνα με το “όραμα” του Νίκου Ρωμανού, ο  επιχείρηση “Μαύρος Δεκέμβρης” μεταξύ άλλων επιδιώκει να είναι μία ημερομηνία ταραχών σε όλη τη χώρα και δίνει ως παράδειγμα τις εμπρηστικές επιθέσεις στο Μεξικό, όπου εκλογικά κέντρα, υπουργεία παραδόθηκαν στις φλόγες και υπήρξαν άγριες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Σε άλλο κείμενο ο Νίκος Ρωμανός και ο Παναγιώτης Αργυρός αναφέρονται και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου τον Δεκέμβριο του 2008, επισημαίνοντας πως οι μεγάλες ταραχές που έγιναν τότε, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ και θρυμματίστηκε η εικόνα της κοινωνικής ειρήνης.