Αμερικανική επιδρομή στη Συρία με στόχο τον «τζιχαντιστή Τζον»

Ουάσινγκτον

Η αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε σε πλήγμα στη Συρία με στόχο τον Μοχάμεντ Εμουάζι, τον θεωρούμενο «τζιχαντιστή Τζον» -τον δήμιο στα φρικαλέα βίντεο της ISIS που αποκεφάλιζε ξένους ομήρους. Η έκβαση της επιδρομής βρίσκεται «υπό αξιολόγηση», σύμφωνα με πηγές από το Πεντάγωνο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. «Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροροφίες…», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ωστόσο την ίδια ώρα το FOX και το ABC αναφέρουν ότι ο Εμουάζι είναι «κατά 99%» πιθανότητες νεκρός».

Αναλυτικότερα,
Εκτέλεσαν τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους! Αεροπορικός βομβαρδισμός με στόχο τον Τζιχάντι Τζον

Με ειδική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα στη Συρία, οι ΗΠΑ επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Τζιχάντι Τζον, τον άνδρα με την ολόμαυρη στολή που έχει τρομοκρατήσει την υφήλιο, αφού είναι εκείνος που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζει ομήρους των τζιχαντιστών.

Αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (13.11.2015) ειδική επιδρομή κατά αυτοκινητοπομπής όπου βρισκόταν ο Jihadi John και, παρόλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, πιστεύεται πως έχει σκοτωθεί. Η επίθεση με drone στον δήμιο των τζιχαντιστών έγινε την ώρα που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε ένα από τα αυτοκίνητα που τον περίμεναν.

Αξιωματούχος είπε στο ABC News ότι το χτύπημα ήταν “καθαρό” και χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. “Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες…”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Τζιχάντι Τζον σόκαρε την υφήλιο όταν εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και άλλων ομήρων, να απειλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και όλους τους “απίστους”.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail